В Китай се появи хранителна добавка, която „превръща“ свинското месо в говеждо – Фактор НюзВ Китай се появи хранителна…

3
Добави коментар
ZhelezenT
ZhelezenT

Тя дава възможност за преработка на относително евтиното свинско и пилешко месо в продукт, неразличима по вкус от по-скъпото говеждо месо

На пазара в някои китайски провинции се появи нова хранителна добавка, която дава възможност за преработка на относително евтиното свинско и пилешко месо в продукт, неразличима по вкус от по-скъпото говеждо месо.

Според китайските медии, е достатъчна една опаковка говежда пастата на цена 45 юана (малко над 7 долара), за да „превърне“ 25 килограма свинско месо в същото количество говеждо.

Като се има предвид, че килограм свинско струва 26 юана, а един килограм от мариновано говеждо месо – 70 юана, с помощта на една опаковка „по предназначение“ могат да се спечелят около хиляда юана.

Според лекарите, неконтролираното и продължителното използване на добавка от говежда паста е вредно за човешкото здраве и може да предизвика тежки заболявания, дори рак.

През 2008 г. китайските производители на млечни продукти бяха уличени в добавяне на химическото вешество меламин за увеличаване на протеина в млякото. Тогава при използването на тази храни от кърмачета загинаха шест деца, а повече от 300 хиляди се разболяха.