Всичко, което трябва да знаете за Кофеина

82
Добави коментар
algae
algae

Кофеинът е класифициран от Българските, както и от чуждестраните организации по контрол на храните за безопасен, стига да се консумира в умерени количества.

Общото становище, е че здравия разум и умереното консумиране не само на кофеин е от ключово значение за здравето на човек. Що се отнася до кофеин за умерено се смятат 3 чаши кафе на ден, като това количество зависи от телесната маса и скоростта на обработката на веществата, които са специфични за всеки човек.

При някои чувствителноста към кофеин е силно изразена и почти веднага след употреба те усещат превъзбуденост и паника. Други могат да изпият голямо количество кафе и след това да заспят. Кофеинът не се натрупва в кръвта и тъканите, той се изхвърля напълно няколко часа след консумация.

Първоначалната цел на това вещество е била да се увеличи бдителноста на уморени хора. Оказва се, че няма разлика в начина, по който детското тяло и един възрастен организъм реагират на кофеин, като се отчете разликата в телесната маса и консумираното количество.

В общи линии при консумация на продукти, които съдържат кофеин, това което трябва да запомним е умереност.