Умивалници – НОВА БАНЯ – Вашите Идеи. Нашия Опит.

1
Добави коментар
delga
delga

Мивките могат да бъдат изработени от различни материали – керамика, камък, стъкло, акрил. Мивките, изработени от мрамор и оникс, са луксозни и стилни мивки, внушителни на външен вид, олицетворение на естествената природна мощ и красота.

Мивките, изработени от цветно стъкло, изглеждат свежи и нестандартни, и внасят ярки щрихи дори и в най-мрачното помещение.

Акрилните мивки се отличават с лекота, трудно могат да се наранят с остри предмети, а при повреда лесно могат да се възстановят със специална паста. Те не абсорбират химически вещества и с времето не изгубват своя първоначален блясък.

Днес мястото на стандартните мивки се заема от най-разнообразни по форма (квадратни, правоъгълни, овални) и цвят умивалници. Въпреки огромното разнообразие от нестандартни модели,  трябва да се избере възможно най-подходящият модел. Добре изглеждаща и удобна за използване в ежедневието. Размерът на мивката трябва да бъде съобразен с общата площ на банята, а също така и хармонично съчетана с останалите санитарни компоненти.

Има няколко вида мивки:

Мивка за монтаж върху плот или шкаф – съвременна и функционална мивка, която ще придаде на вашата баня допълнителна елегантност. Вградената мивка за мебели – практично допълнение към вече оборудваното помещение. Заема малко пространство и осигурява възможност за компактно поместване на аксесоари и принадлежности за лична хигиена. Мивката за вграждане под плот – на външен вид непретенциозен модел, който не се издига над повърхността на плота. Традиционно се изработва от гранит, мрамор, оникс, стъкло, дори и от дърво. Предимства – осигурява достатъчна площ за поставяне на аксесоари, гарантирана липса на теч, лесно почистване. Стенни мивки – предназначени за тези, които ценят комфорта и удобството в банята. Кухненски мивки – произведени от уникални и екологично чисти материали, по чиято повърхност не остават следи от мазнини. Това гарантира една по-лесна и безпроблемна експлоатация.

 

МОНТАЖ НА МИВКИ

Монтажът на мивките е едно от най-важните условия. Съществува стандартна височина (80-85 см. от земята), която се отмерва преди монтажа на мивката. Това е необходимото и достатъчно ниво, на което се поставя умивалника, за да не предизвиква напрежение в гърба по време на тоалет, както и с цел ограничаване на излишните движения.