Как да избирам лъскави дрехи – Хубава жена

4
Добави коментар

Лъскави дрехи неизменно присъстват в колекциите на дизайнерите сезон след сезон. Дори да не са сред горещите модни трендове – златни рокли, сребърни обувки, блестящи аксесоари и бижута са идеални за специалните поводи.

Ние, жените, харесваме лъскавите неща 🙂 А дали знаем как да ги носим?

Вижте няколко златни правила, които могат да ви послужат като ориентир в избора на лъскави дрехи в метални цветове и блестящи материи.

първо правило: Лъскавото привлича вниманието
Какъв по-подходящ начин да привлечете погледите от лъскава секси рокля за бала или за друг специален повод.
Въпреки, че няма значение дали носите малка брошка или лъскава блуза, бляскавите детайли винаги привличат вниманието. А това може да е в плюс за вас…или обратното.

С лъскава дреха може да акцентирате на онези места от тялото си, които харесвате и да отвлечете вниманието от това, което не искате да се забелязва

Така че, ако талията ви е тънка – подчертайте я с лъскав колан.
Ако имате хубави крака – обуйте сатенен панталон, а защо не златен клин – всички ще забележат краката ви.
И обратният вариант: ако целта ви е да скриете ханша и пълните бедра – изберете лъскава горна част – блуза или топ от ламе върши чудесна работа. Погледите ще са насочени натам и никой няма да обърне внимание на ханша.

Лъскав детайл в областта на гърдите ще ги направи по-големи визуално, а ако искате да отвлечете вниманието от тях заложете на бляскав шал около врата. Шалът е добра идея и за случаите, в които целия тоалет е в тъмен цвят.

второ правило: Не прекалявайте
Внимавайте да не прекалите с лъскавите дрехи.
Тук правилото е много просто – малкото е повече или казано с други думи:

Достатъчен е един акцент, поставен на правилното място
Може да носите лъскави дрехи и през деня, разбира се, стига да са комбинирани с вкус, така че “да не вземат очите на хората“

трето правило: Бляскавите дрехи не са за дами с пищни форми
Ако фигурата ви не е дотам перфектна избягвайте прилепнали дрехи от сатен, органза или други лъскави материии. Особено внимавайте за дрехи с метален блясък.

Сребърни и златни рокли стоят добре само на високи, слаби момичета
Блестящото облекло оптически уголемява тялото и ако не искате да изглеждате по-дебела заложете на бляскави детайли в облеклото или на лъскави аксесоари. С тяхна помощ може да изглеждате страхотно.

четвърто правило: Семплото е за предпочитане
Лъскавите материи сами по себе си са достатъчно ефектни, така че:

Когато избирате бляскава дреха заложете на опростения дизайн

Сложните кройки, волани и драперии допълнително отежняват дрехата, а в гънките светлината се пречупва и като цяло фигурата изглежда по-едра и тромава.
Ако избирате рокля от лъскава материя – правият силует е идеален. Ако си търсите ефектен топ или бляскава блуза от ламе – нека дизайнът е максимално изчистен. Избягвайте всякакви финдифлюшки, къдрички и т.н.

пето правило: Комбинирайте внимателно
Правилната комбинация на дрехи и аксесоари е много важна, за да изглеждаме добре. А при лъскавите дрехи момента е много тънък.
Например, ако тоалета ви е в две части, комбинацията лъскаво – блестящо не е добра идея.

Акцентирайте само на една част от облеклото
За другата изберете матово.

Ако искате да сте елегантна избягвайте съчетание на лъскави дрехи с лъскави аксесоари и бижута. Повярвайте само едното е достатъчно ефектно. Не прекалявайте с блясъка. Дори гримът и прическата е добре да са максимално естествени.

шесто правило: Лъскавата рокля е за специален повод
Дългата лъскава рокля е чудесен вечерен тоалет, дори ако е страшно бляскава. А ако ви стои добре, не се колебайте да я изберете за бала – гаранция, че ще се откроявате в снимката на випуска.
Късата блестяща рокличка е идеална за вечерите в клубове и дискотеки и е толкова секси…
И двете са неподходящи обаче в случаите когато не вие сте звездата на партито. Облечете подобен тоалет на сватбата на най-добрата си приятелка, на делова вечеря или на рожденния ден на шефа и ще видите за какво говоря 🙂

Като заключение можем да кажем, че лъскавите дрехи са страшно ефектни, стига да са правилно подбрани и носени с вкус.
А вие какво мислите? Харесват ли ви златни рокли и какви лъскави дрехи предпочитате?

Още идеи какви лъскави рокли да облечем:
Секси бални рокли
Коктейлни рокли
Как да изберем рокля, обувки и аксесоари за коктейл