Община Разлог с одобрен проект за над 1 млн. лева – Stroi Media

5
Добави коментар
Nefertitis
Nefertitis

Община Разлог с одобрен проект за над 1 млн. лева

21 април 2011, 17:00

Той се реализира по ОП „Регионално развитие”

Безвъзмездното финансиране в размер на 979 402 лева ще получи община Разлог по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.

Средствата се осигуряват по проект ”Прилагане на дребномащабни мерки за предотвратяване на наводнения в село Баня, община Разлог”. Стойността на целия проект е  1 030 948 лева, като остатъкът от  51 547 лева е собствен принос на общината. 

Обект по проекта е участък от река „Пихла”, с. Баня с обща дължина 829 л.м. Предвидените мерки включват почистване на речното корито в участъка, определен като силно рисков и корекция на речното корито в същия участък чрез изграждане на подпорни стени.

Корекцията на реката ще спре сериозните проблеми и материални щети, като наводненията на подземните етажи на къщите и на улиците, които се превръщат в реки при дъждовно време или в периода на топене на снеговете.

Изпълнението на планираните в проекта мерки за предотвратяване на наводнения ще доведат до регулиране на водния отток и нивото на реката, ще внесат и спокойствие в домовете на хората от Баня, уточняват от пресцентъра на общината.

назад

предишна новина

следваща новина