Зъбни импланти – преимущества, цени, методи за имплантиране, видове имплантни системи

8
Добави коментар
raliv
raliv

Eдно ново мислене … и ново решение

За съжаление понякога се налага да бъдат извадени зъби. Каквато и да е причината, те трябва да бъдат възстановени възможно най-скоро. С какво да стане това?

Със снемаема протеза? Много пациенти знаят за техните неудобства – ограничена възможност за дъвчене, промяна в говора и редица конфузни ситуации.
С мост? Стандартният подход налага съседните зъби да бъдат изпилени, дори да са напълно здрави.
Има и друг вариант.

Съвременната стоматология предлага алтернатива на протезите и мостовете. Това е зъбният имплант !

Какво представляват зъбните импланти?

Зъбните импланти представляват „изкуствени корени“ със специфична форма и награпена повърхност. Изработват се от биологично съвместими материали. Такъв е и неутралният титан, който ние използваме в нашата практика. Той се приема от човешкия организъм и не се отхвърля. Така се образува нова структурна и функционална връзка между живата тъкан /кост/ и чуждото тяло /титан/. Този забележителен процес се нарича остеоинтеграция.

Разнообразието от импланти и системи е много голямо. Дължи се най-вече на различната имплантна повърхност,която всъщност е най-важната тяхна част.

Имплантите заместват липсващите зъби, включително техните корени. Те се имплантират в костта на тяхно място. Това може да стане веднага след изваждане на зъба или по-късно. По време на оздравителния процес, който продължава най-малко 3 месеца, костта полепва по импланта така, че той става впоследствие здраво закотвен в нея. През този период той се предпазва от натоварване. След това към импланта се завинтва пънче, върху което се фиксира новия зъб.