Честват 90 години от рождението на Тодор Пичуров

2
Добави коментар
Smolyan
Smolyan

90 години от рождението на момчиловския музикант Тодор Пичуров организира Народно читалище „Светлина 25″ в смолянското село Момчиловци. В събота, на 7 май, от 15 .30 ч. в читалището ще се открие изложба  „Тодор Пичуров – живот, музика, приятели…”. След това, от 16.30 ч. в големия салон започва тържествен концерт. Входът е 1 лв. Вечерта на площада на селото от 19 ч. в чест на именития музикант ще има и народно веселие, съобщиха от читалището.

Пичура е най-известния родопски кларинетист. Родом от с.Момчиловци, той става легенда със своята музика. С неговата музика израснахме, с нея ни възпита и  продължаваме да се учим всички музиканти, казват почитателите му.

Има книга за Пичура написана от Георги Гривнев – “Легендата на кларнета”. Известен с голямото си чувство за хумор, като ловец, със страст и към рибарлъка, с богатия си житейски път, преминал и през военните друмове на Кавала, Пичура се помни и като майстор на лакардиите. С майсторлъка си на кларнета, обаче, той се превърна в легенда, разказват от родното му село.

Смолян прес

Сподели във Facebook

Още в:
Аплодисменти

Нямате право да публикувате коментари в момента.