Синът на Дамбовеца: Скарахме се с баща ми, срам ме е да кажа защо

5
Добави коментар
dimonata88
dimonata88

Веселин искал да прилича на чичо му Пламен Стоянов…

19-годишният Веселин е единственият син на бизнесмена Йордан Стоянов, по-известен като Малкия Дамбовец. Той е най-голямото му дете от първия му брак. Младежът има и две по-малки сестри от втория брак на баща си. Веско обича високите скорости, бил е и състезател по мотокрос. Ексклузивно пред „ШОУ” разкри, че е гадже на най-голямата дъщеря на убития Филип Найденов-Фатик – Александра Тюркмен.

От 6 месеца Малкото Дамбовче е в обтегнати отношения с баща си и затова сам потърси репортер на „ШОУ”, за да разкаже за „семейните войни” в известния им род и чрез страниците на вестника на народа да покаже на баща си колко страда от тяхната раздяла.

– Веско, нека първо да уточним – дразниш ли се, като те наричат сина на Малкия Дамбовец или Малкото Дамбовче? – Ще бъда откровен – преди време ми харесваше, но вече не, дори ме дразни! Аз не съм Дамбовец или Дамбовче, ами Веселин Стоянов!

– Нека да изясним все пак – откъде „тръгнаха” прякорите Дамбовци и какво означават? – Този прякор е на баща ми – Дамбо, и оттам Дамбовците, което е глупаво! Те са просто Пламен и Йордан Стоянови – двама братя, които са успели с акъла си и с постоянство.

– А фактът, че пресата нарича баща ти и чичо ти с прозвището „Наглите” и част от „Октопода” в България? Четох някъде, че чичо ти се опитва да се шегува вече с това, но все пак? – Чичо ми Пламен е голям човек и наистина гледа на нещата с насмешка. Той е част от това, което е постигнал с пот на челото, а не от някакъв си „Октопод”!

– Ти самият познаваш ли Алексей Петров, идвал ли е във вас, контактували ли сте лично? – За този човек научих за пръв път от медиите – не го познавам.

– Ти си син на Йордан Стоянов (Малкия Дамбовец – б. а.) от първия му брак и единственият му наследник от мъжки пол. При майка си ли живееш в момента или някъде другаде? – Не, в момента живея сам.

– Допреди 6 месеца обаче ти живееше с татко си и двете си по-малки сестрички, но се оказва, че с него не сте се виждали оттогава. Скарахте ли се и за какво по-точно? – Скарахме се с баща ми…

И двамата направихме много грешки в последните години, само си вървим на инат двамата и не излезе нищо добро… Прекалено сме еднакви, но за какво се скарахме е твърде лично. А в интерес на истината, ме е срам да кажа.

– Е, толкова ли си обтегнахте отношенията с него, та чак да не контактувате и да не се виждате! Възможно ли е – та вие сте една плът и кръв? – Да, доста са обтегнати… Явно той се опитва да ми даде урок по този начин, но не излиза нищо добро от това! Виждахме се два или три пъти и то в последно време, но не бяха приятни разговори…

– Всъщност проблемите с татко ти на лична основа ли са – финансови, заради новото му семейство, или може би нещо, което е направил против теб и майка ти – загатни нещо все пак? – Проблемите са ни само между мен и него. Новото му семейство е и моето семейство – аз ги обичам всичките, както и те мен! Просто много сме еднакви двамата с баща ми, знаеш – два остри камъка брашно не мелят.

– Правили ли сте опити двамата да стигнете все пак до някакъв консенсус, да се разберете в крайна сметка като баща и син? – Както казах по-горе – да, стигахме до някакви уговорки, но със скандали. Трудно ми е да говоря, обичам баща си, той ме е научил на всичко. Това, което сам аз, е той!

– Чувства се наистина, че ти е много болно, и страдаш за проблемите ти с него и затова искаш да говорим. Болезнено ли изживяваш случилото се? – Да, не е лесно,

трудно ми е наистина без него… – С какво те засегна баща ти, че вече не го смяташ за „мъжко момче”, и твърдиш, че си близък и харесваш само чичо си Пламен Стоянов /наричан Големия Дамбовец от пресата – б. а./? – Баща ми е голям мъжкар, може би затова са ни проблемите, но понякога спрямо мен не е бил такъв… С чичо ми Пламен съм споделял всичко. С него заедно винаги сме намирали правилния път, защото той е много мъдър човек, и велик! Ако ме пита някой на кого искам да приличам, ще кажа – на Пламен Стоянов!

– Чичо ти прави ли опити да ви сдобри с баща ти, той какво те съветва? – Той винаги ми е давал правилни съвети. Правеше опити преди време, но не искам да го намесвам вече, защото след поредния опит за сдобряване

са се карали двамата, а и баща ми ревнува от чичо ми,

че с него намирам общ език…

– Всъщност кой реши преди време да останеш и да живееш с баща ти и новото му семейство, а не с майка ти, както обикновено става при развод? – Това е станало преди 17-18 години, няма как да знам аз.

– С майка ти близки ли сте? Тя какво те съветва – иска ли да се сдобрите с татко ти, или е съгласна с твоята позиция? – С майка ми не бях близък доста години, но в последно време сме близки, и то доста. Тя ме подкрепя за всичко, като приятел ми е.

– А тя самата обидена ли му е, смята ли, че той й дължи нещо? – Тя не иска нищо от него, но му е обидена заради мен…

– Ти с какво се занимаваш в момента – работиш ли, учиш ли, кой те издържа финансово? – В момента се издържам сам. Как – ще го запазя в тайна.

– Чичо ти твърди, че за него си като син и приятел. Дава ли ти бащински съвети, подкрепя ли те финансово? – Да, той ми е като баща и голям приятел, има огромно сърце, но финансово не искам да ме подкрепя никой!

– Имаш ли охрана, не се ли страхуваш от отвличане заради откуп, както става с много твои връстници със заможни бащи? – Преди време имах,

но се превърнах в нещо лошо с тях и заради това баща ми ги махна, а и аз не искам! И да бъда честен – не издържаха при мен дълго време.

– Доколкото знам, двамата братя Пламен и Йордан Стоянови имат общо пет деца… Баща ти и чичо ти говорили ли са си за евентуална заплаха да бъдат отвлечени техните наследници и какви мерки взимат за това? – Да, преди доста време, нямам спомени вече.

– Преди една година беше за известно време в Лондон – доколкото знам, за да усъвършенстваш английския си. Защо не продължи обучението си там, имаше ли сериозна причина да те върнат в България? – Сериозна причина няма, правех му напук, за да ме прибере в България, защото тогава имах дългогодишна сериозна приятелка – Мануела, към която вече не изпитвам нищо.

– Медиите писаха, че си бил „скрит” в Лондон, за да не те отвлекат, но чичо ти Пламен Стоянов отрече да е така? – Няма нищо такова, бях там по желание на баща ми.

– Собственикът на българската кръчма „Див петел” в Лондон и издател на в. „Будилник” Емил Русанов се оплака тогава на медиите, че ти си предизвикал бой и голям скандал с твои авери и охраната в заведението. Какво се случи и защо се стигна до такива „престрелки” от двете страни в пресата? – Пиянски истории – скочиха ни заради приятел и аз го защитих,

но мен ме написаха, защото съм на „еди-кой си” син. Иначе, да – имаше побой.

– Тогава Емил Русанов твърдеше, че има заплаха и за живота му, защото си го бил заплашил с убийство – каква е твоята истина? – Емил си направи рекламата на мой гръб – това е истината. Не съм го заплашвал.

– Един по-личен въпрос – имаш ли си гадже в момента и с какво се занимава тя, известна ли е? – Има жена, с която излизам и на която държа много! Тя е ценна за мен и е прекрасен човек – Александра Тюркмен. Тя учи в момента…

– За теб и братовчедите ти се говори, че около вас се навъртат много „златотърсачки”, спрягаха се и имената на фолкпевиците Алисия и Преслава! Вярно ли е, че сте „под обсада” от жените, или просто така се случва? – Тука ще си замълча – просто така се случва.

– Разбирам, че си любител на високите скорости и мотори. Състезаваш ли се професионално? – Движех се винаги 3-ти – 4-ти. Състезавал съм се с Димитър Вергов, който стана шампион на България, а на европейското първенство по мотокрос миналата година станах 14-и. А защо се отказах, и аз не знам точно, може би като стана това с нашите…

– Скарването с татко ти Йордан Стоянов ли е най-голямата ти болка в момента и ако трябва нещо да му кажеш от страниците на нашия вестник, какво ще бъде то? – Да, това ми е най-голямата болка! Искам да му се извиня за всички мои грешки, които съм правил, и да му кажа, че го обичам.

Едно интервю на Светлана Терзиева-СЕСИЛ

04/05/2011