Оригинални идеи за подови настилки

19
Добави коментар

05.05.2011 г.

Подовите настилки са важен елемент от обзавеждането на Вашия дом. Ето и няколко предложения и оригинални идеи, свързани с  видовете настилки и материалите, от които се изработват.

Бамбук – приветливо излъчване

Твърдата обвивка и меката сърцевина на бамбука са характеристики, благодарение на които този вид материал намира широко приложение в строителството и обзавеждането на интериора. Тропическата дървесина, освен че е устойчива като материал, тя осигурява топла и приятна атмосфера  в помещението.

Бетон – противоречивият материал

Въпросът за употребата на бетона при обзавеждането на жилището е спорен. Някои хора не одобряват студенината, която излъчва, а пък други са на мнение, че бетонът придава изисканост и стил на всеки интериор. Истината е, че когато бетонът е съчетан с други материали, той придава особено очарование на интериора. Освен това има и други положителни страни – устойчив е, лесен за поддръжка и спестява пари.

Назад към каменната ера

Камъкът също е естествен природен материал, който е предпочитан при обзавеждането на жилищни площи. Подовата настилка, направена от каменни плочки, е  много здрава, устойчива, не пропуска влага в дома и е резистентна към захабяване и пропукване.

Очарованието на теракота

Подовата настилка от теракот придава на интериора Ви  средиземноморски облик и създава приятна атмосфера в стаята. Този вид материал е подходящ, ако сте решили да използвате подово отопление в дома си. Структурата му е  по-малко устойчива от тази на каменните плочки и се наблюдава тенденция за по-бързото му  износване и изхабяване.

Подова настилка с речни камъчета

Тези от Вас, които са почитатели на екологичните материали, могат да направят своята подова настилка от речни камъни от Индонезия. Тези екологични натурални материали придават индивидуалност и стил към всеки интериор. Цветовото и структурно разнообразие на камъчетата предлага и многообразие от възможности за дизайн на подовата настилка. Материалът е устойчив. Важно е да се знае, че преди да се премине към поставянето на този вид настилка на определена повърхност, тя трябва да се покрие с чакъл.

Ламинат: оптическа илюзия

  Ламинатът  е много гъвкав материал по отношение на разнообразни дизайни. Чрез поставянето му, можете да изберете различен облик за Вашата настилка. Възможно е дори да се постигне изображение на керемида. В този интериор той създава отлична оптична илюзия, че подовата настилка се състои от плочки, които за разположени шахматно. Ламинатът обикновено се състои структурно от три слоя: декоративен слой, импрегниран срещу влага HDF слой и долен слой, който предотвратява деформирането на повърхността.

Ламинат в класически стил

Тук подовата настилка е заета от ламинат, чиито плоскости за разположени кръстосано една спрямо друга. Тъмният дъбов цвят на ламината придава на помещението елегантно и стилно излъчване, като визуално създава впечатление за просторност.

Ламинат – бляскава повърхност

Ламинат от висока класа – светло синята блестяща повърхност внася ефирност  в интериора и създава прохладно усещане за морски вълни. Повърхността на ламината е устойчива, антистатична и водоустойчива.