Най-ефективните моно диети

20
Добави коментар
Vankata1
Vankata1

Публикувано на 01. Mar, 2010 от екип на Здраве и Красота в Диети

Ето кои са най-ефективните моно диети.

Моно диетите представляват хранителен режим само с един основен продукт. При тях за няколко дни се отслабва с два-три килограма.

Ето няколко класически моно диети:

Млечна диета:
Киселото мляко е нискокалоричен продукт, който освен това е богат на полезни за организма вещества. В продължение на 3 дни трябва да ядете кисело мляко (по една чаша 5-6 пъти на ден), като не добавяте захар и по възможност подберете най-нискокалоричния вариант. За времето, през което спазвате диетата, ще отслабнете с 2-3 килограма. Ако не успете да удържите на монотонността и глада си, можете да добавите към диетичния си план плодове.

Ябълкова диета:

Позволено е да се консумират 1-2 килограма ябълки на ден. Някои диетолози препоръчват диетата да се спазва 6 дни. През 1-вия и 6-ия ден се яде по 1 кг. ябълки, през 2-ия и 5-ия по 1,5 кг, а през 3-ия и 4-ия – по 2 кг. Ябълките може да ги ядете сурови, запечени или рендосани. За 6-те дни диета ще свалите 5-6 килограма.

Оризова диета:

За ориза дълго се говори и не си струва отново да подчертаваме преимуществата му. За строгия вариант на диетата трябва да варите по една чаша ориз на ден и да го изяждате на няколко порции в течение на целия ден. Ако почувствате глад, можете да изядете 2-3 ябълки. По-щадящият вариант на оризовата диета позволява в менюто да бъдат включени не повече от 200 грама – зеленчуци, плодове или месо без много мазнини. Тази диета може да се спазва в продължение на 10 дни и обещава добри резултати.

Източник: actualno.com. Снимки: freeimages.com; кисело мляко: Zdraven.bg

Етикети: диета, диети, здраве, мляко, моно диета, монодиета, монодиети, ориз, отслабване, ябълки