Заболяване на зъбите и зъбобол. Зъбен камък

2
Добави коментар

Гниенето на зъба образува кухина или дупка, която се разраства, докато унищожи зъба.

Симптоми: Чувство на грапавина в зъбния емайл, което по-късно прераства в силна болка. Когато гниенето проникне до венеца, се образува дупка, която оголва краищата на нервите. Усеща се болка, понякога има и кървене.

Причини: Образуването на кухини се дължи главно на лоша хигиена и на консумация на рафинирани захари, които благоприятстват образуването на бактерии и киселини. Като причина се сочи и неправилното хранене.
Препоръчвано лечение: След всяко  хранене мийте зъбите си с Паста за зъби с Алое Вера и прополис като превантивна мярка, тъй като тя унищожава бактериите. Ако нямате пастата под ръка, можете да си приготвите смес от Алое Вера Джели и малко хлебна сода.

Против зъбобол се препоръчва:
а) Изплаквайте устата си с хладка вода, за да отстраните хранителните остатъци между зъбите или в зъбните кухини. Ако това не помогне, отстранете ги с помощта на мека четка.
б) Изплаквайте устата си няколко пъти с малко количество Алое Активатор. Така ще намалите възпалението, кървенето ще спре и болката ще отшуми. За намазване можете да използвате малко йодна тинктура, която има същия ефект.
в) Сложете малко Алое Вера Джели или паста в кухината и оставете да постои.
г) При силна болка капвайте в дупката периодично по 1 капка Карамфилово масло (ароматна подправка); покрийте с памук.

д) Търкайте венеца няколко минути с парче лед точно там, където са локализирани болката и кървенето.

Периодонтален Абцес: Това е инфекция, която прониква във венеца и зъба и ги разрушава. Абцесът нараства, причинявайки подуване на венеца или на мускулните тъкани, което на свой ред води до възпаление и силна болка. В някои случаи се налага оперативен разрез за отстраняване на гнойта. Препоръчва се да се взимат големи количества природен антибиотик, например Пчелен прополис, а устата да се изплаква на всеки час с Алое Активатор. Намазвайте венеца през деня и преди сън с малко Паста с Алое Вера и прополис или четкайте зъбите, което според Dr.Eric Shapira от Калифорния, помага за намаляване на възпалението.
Dental Abscess – Дентален (зъбен) абцес

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни
Важни добавки:
1.Пчелен прополис; природен антибиотик, убива бактериите, вирусите и паразитите: 3 до 6 таблетки на ден (по 2 таблетки с храната).
2.Паста за зъби с Алое Вера и прополис; природен антибиотик, намалява възпалението, облекчава болката: за измиване на зъбите и за мазане.
3.Алое Активатор; природен антибиотик, облекчава възпалението и болката, регенерира клетките: мажете венците всеки ден.

Витамини
А – 15,000 IU или Бета – каротин – 9 мг., Е 600 IU , С – 360 мг.

Минерали
Цинк – 30 мг., Германий – 100 мг., Калций – 800 мг.