Излиза „Алеф“ на Паулу Коелю

1
Добави коментар

Само след няколко дни, на 16 май (понеделник) ИК ОБСИДИАН ще предложи на българските читатели новата книга на Паулу Коелю „Алеф“.

Една изповед за разочарованията и загубата на вяра, за възвръщането на вярата и радостта от живота. В него Коелю засяга деликатната тема за прераждането. В „Алеф“ той се връща към притчовото повествование на „Алхимикът“ и откровеността на „Захир“.

В тази изненадващо откровена история Паулу Коелю разказва как една лична криза го кара да предприеме забележително пътуване за духовно обновление. За да си върне вдъхновението, страстта и радостта от живота, той решава да започне всичко отначало и отново да влезе в контакт с хората и света. По време на пътешествието си през Европа, Африка и Азия среща Хилал и осъзнава, че съдбите им са били преплетени в един друг живот, в друго измерение. Заедно с нея той предприема мистично пътуване през времето и пространството, през миналото и настоящето, за да намери себе си.

„Алеф” ни изправя пред собствените ни страхове и грехове, подтиква ни да търсим любовта и прошката и ни вдъхва смелост да поемем неизбежните предизвикателства на живота.

Знам, че съм в хората край мен, както и че те са в мен. Заедно пишем Книгата на живота с нашите срещи, винаги предопределени от съдбата, и с нашите ръце, събрани от вярата, че можем да променим този свят. Всеки допринася с една дума, с едно изречение, с един образ, но накрая всичко добива смисъл – щастието на един се превръща в радост за всички.

В секундата преди смъртта всеки си дава сметка за истинската причина за своето съществуване. И тогава се ражда Адът или Раят.
Адът е да погледнеш назад в тази частица от секундата и да разбереш, че си пропилял възможността да отдадеш почит на чудото на живота. Раят е в този миг да можеш да кажеш: „Допуснах някои грешки, но не бях страхливец. Изживях живота си, правейки каквото трябва.“

Паулу Коелю е роден в Рио де Жанейро през 1947 г. С появата на първата му книга –„Дневникът на един маг” – започва неговата необикновена литературна кариера, а с „Алхимикът” той се превръща в един от най-влиятелните съвременни писатели. Книгите му са преведени на 72 езика и са издадени в 160 страни, като тиражите им надхвърлят 130 милиона екземпляра. Той е кавалер на Ордена на Почетния легион на Франция, член е на Бразилската литературна академия и носител на престижни международни награди.

Паулу Коелю е най-популярният чуждестранен автор в България днес.