Голи думи, интервю с Гери « velqn

44
Добави коментар
optimiced
optimiced

Голи думи, интервю с Гери

От velqn|Общи|21 Мнения

Със сигурност има много момичета, които са кръстени с хубавото име Гери. Традиционно за България част от тях сигурно са много красиви. Шансът част от тях да пишат стихове също би трябвало да се оцени като реален. Шансът обаче точно едно определено момиче Гери да попадне в рубриката velqn.com представя е малък.

Да, съвсем правилно, става въпрос за Гери от популярния сайт Голи Думи.

Писах си с Гери по мейла с идеята да й задам няколко въпроса и ето ти сега четеш това горещо интервю. Ако очакваш да прочетеш защо една млада и красива поетеса чете свои стихове полу-гола по-добре посети страницата Голи Думи, защото Гери е дала отговори на всички тези въпроси.

И така, слагай колана, започваме!

Здравей Гери, макар, че това интервю е по-скоро виртуално, искам да си представиш, че седим някъде двамата в приглушена обстановка, аз пия уиски с лед и сода, а ти?

Безалкохолно или кафе.

Пишеш в твоята страница, че еротиката и думите се сливат в едно. Повече еротика или повече думи?

Който колко си вземе :),но основният смисъл е чрез еротиката да пристъпим към думите. Затова сайта се казва Голи – думи!

В твоята страница всички права са запазени, какво мислиш за по-отворено споделяне на съдържанието, отстрани изглежда, че искаш да споделиш част от себе си и поезията си със света?

Да, това е така. Точната дума е “споделяне”, което води до “развитие” – в личен план. Това, разбира се, означава, че и хората, които ме четат, биха могли да се развият – като споделят също.

Регистрирала си се в gepime.com, какво мислиш за Facebook?

Gepime е място, в което се разтоварвам пишейки си с хора. За съжаление там наистина са рядкост тези, с които можеш да си кажеш нещо. Сайтовете за запознанства  и социалните мрежи са място, където хората комуникират помежду си. Аз не ги клиширам, като нещо лошо или добро, защото всеки решава сам как да общува с другия.

Публикувала си анкета за предпочитанията в секса. Моля те коментирай факта, че аналния секс води пред оралния и отстъпва на вагиналния?

Сексът се превърна в масов начин на забавление, а и общуване на много хора в днешно време. Но всичко, което е традиционно, в един момент става скучно – човек се стреми към повече и по-различни удоволствия, става по-разкрепостен. Може би за това така приетият традиционен начин на секс, вече отстъпва позиция пред другите.

Твоите читатели те искат по прашки, ти с какво бельо се чувстваш най-комфортно?

С всяко се чувствам добре.

Любим цвят за бельо и изобщо?

Обичам цветното бельо и разнообразните модели.  Когато избирам бельо, не подбирам цветове, ако моделът ми харесва.

Кой оргазъм изпитваш и кой ти харесва?

Удоволствието от това, което правя. По – голям „оргазъм“ няма.

Чета твоите стихове, любим ми е животът. Ти харесваш астрологията и психологията. Чувала ли си за Burzum? Моля те коментирай текста на песента му тъмнина

When night falls
she cloaks the world
in impenetrable darkness.
A chill rises
from the soil
and contaminates the air
suddenly…
life has new meaning.

За съжаление, не съм запозната с Burzum. Не съм слушала и песента.  Ще се запозная по –  подробно преди да коментирам.

Ген или спорт, как поддържаш тялото си?

Повече ген, отколкото спорт.  По принцип не съм спортен човек – тренирала съм спортни танци, гимнастика, волейбол, но за много кратък период от време в ранно детство. Така и не се запалих по спорта. Въпреки това се стремя да правя гимнастика сутрин, за да раздвижвам тялото си и да стягам някои части от него – в случай, че понапълнея малко, да изглеждам добре.  😉

Имаш амбициозната цел да станеш един от най-посещаваните страници в България. Какво смяташ да предложиш в бъдеще на читателите си?

Блогът „Голи думи“ тепърва ще се развива, като медия. Освен стиховете там ще се публикуват статии, читателски материали, видеото и снимките ще се развият на едно по – професионално ниво. Към мен вече се включва и професионален екип, който да помага. Работата по „Голи думи“ тепърва започва.

Кога според теб ще се появи бг поет, който ще популяризира по подобен начин изкуството си?

Това може да се случи по всяко време, стига някой да го поиска и да бъде достатъчно смел да го направи.  Поезията не бива да се ограничава само в литературно четене, потупване по рамото и книжка в библиотеката. Хубаво е да се търсят и други начини, дори и по-различни от моя. Защото това, което видях за тези почти два месеца откакто съществува блогът ми, много млади, а и по-възрастни хора харесват поезията и сами пишат стихове – противно на мнението, че никой не чете в рими.

Интернет пространството и блогосферата познават и други поетеси, мислиш ли обаче, че ще започнат да копират подхода ти?

Ако се окаже успешен, както и стана – възможно е.  Един човек, независимо дали е творец или прагматик, се развива в условията на конкуренция. Тя не е обичана от хора, които искат да спрат процеса си на развитие. Но в днешния свят, това е невъзможно.  Все пак, ако и други поети последват примера ми, аз не бих си позволила да коментирам дали това е добре или не. Всеки решава сам за себе си.

Би ли направила това интервю полу-гола с видео?

Бих го направила разбира се, но ако ти ми беше задал въпросите си във видео формат, едва ли полугола. Не съм на всякъде гола.

Според теб обратната връзка развива нас самите и творчеството ни, как по-точно?

Защо хората комуникират, защо се събират на групи по интереси, обменят идеи, мнения, впечатления? Какъв е смисълът това да се случва, ако няма обмен на знания и съответно развитие? Аз съм на мнение, че всеки човек на тази планета, дори и най-глупавия на пръв поглед, може да ти каже нещо мъдро.

Колкото и да е банално, каква музика слушаш?

Различни стилове. От класика до рок. Във всеки стил се намират песни, които да ми харесат. Като цялостно творчество – песни танци, дух, харесвам Майкъл Джексън, неговата харизма е пленяваща.  Просто за друг връх в музиката не се сещам в момента. Той е върхът.

Четеш ли женски списания, защо да/не?

Предпочитам мъжките списания. Защото съдържанието, текстовете в женските списания като , че ли са изпразнени от съдържание или се предъвкват десетки години напред едни и същи постулати за живота под различна форма на статии. Непрекъснато те поучават как да живееш, каква козметика да ползваш и от къде да пазаруваш дрехи.  Още повече, че 90% от тях са реклама и много малко съдържание.   Но вярвам, че женските списания до голяма степен са полезни на много дами. Ако ме заплени някоя интересна тема, не бих се поколебала да си взема списание.

Коя част в мъжа ти харесва най-много? А в жената?

От мъжкото тяло най-ми харесват гърба и ръцете. А от жената хубавият женствен ханш и корем.

Получаваш много писма има ли много неприлични предложения?

Получавам хиляди писма, десетки, дори понякога стотици на ден, на които не мога да смогна да отговоря. Въпреки това се опитвам. Получавала съм и неприлични предложения.

На каква цена би приела неприлично предложение?

На никаква.

Има ли шанс някога да те видим чисто гола в Голи Думи? По монокини?

Не знам!

А ако ти предложат от някое известно мъжко списание би ли приела?

Зависи от предложението.

Сигурен съм, че много читатели се вълнуват, кой е човека зад камерата?

Човекът, който ми даде идеята за Голи думи е най – често зад камерата.

Сама ли поддържаш уеб страницата си?

Не. Помагат ми.

Любими български блогове?

golidumi.com

Любими чуждоезични блогове?

Блогът на William Sledd i Hot for words на  Marina най често ги отварям

Кои са първите три страници, които отваряш като седнеш пред компютъра?

Моят блог, новинарски сайтове, пощенските кутии и т.н

Би ли участвала в риалити шоу като Биг Брадър или Сървайвър?

Ако намеря смисъл, защо не? Но само наградата за победителя не е достатъчен стимул да вляза в играта.

Гери, идва ли славата при теб, готова ли си за нея?

Радвам се, че това, което правя се оценява от хората. Това ми дава стимул да се развивам.

Имаш ли си приятел?

Да

Ти ми предложи да ми надпишеш снимка. Би ли си направила нова снимка специално за мен и за моя блог?

Разбира се.

Излизаш ли с приятели?

Преди по-често, сега по-рядко.

Какво мислиш за крилатата фраза на Ъпсурт, според която животът ни е поп фолк?

Криворазбран е и поп фолк-а, както и много неща у нас.

Какво мислиш за Барак Обама?

Харесва ми, че е млад, енергичен и способен да спечели симпатии. Маккейн също бе достоен кандидат според мен.

А за Бойко Борисов?

Не мисля за него толкова много, по скоро очаквам той да мисли за мен.

Имаш ли бизнес план за Голи Думи или взимаш решенията спонтанно и бързо?

Не. Държа да се знае, че „Голи думи“ има своята идеология. И затова набира популярност. Имам различни предложения – от издателства, от певци, от други хора. Когато към нещо има интерес, нормално е то да печели – и аз смятам това за един честен начин за печелене на добри пари в България.

Смяташ ли да издадеш (отново) твоя поезия в хардкопи вариант?

Да, но по-натам.

Кога и къде се запознахте с Петър, бащата на Голи Думи?

Работех в една рекламна агенция, собственикът на която поддържаше приятелски и бизнес отношения с Петър. Запознахме се на един банкет на агенцията, а след това той ме “откупи” от шефа ми с една бутилка водка и започнахме да работим заедно за вестник, който издаваше. По-късно развихме и други неща заедно.

Кецове или дамски обувки с токчета?

Кецове.

Колело или кола?

Кола.

Твои читатели питат дали организираш индивидуални литературни четения, би ли пуснала платена секция в твоя сайт с достъп до екслузивни материали или индивидуални видео срещи?

Мислила съм за това, по-скоро вариант с платена регистрация.  С хората, които ми помагат за сайта сме обсъждали и литературен рецитал под формата на малък спектакъл.  За срещи – също. Ще ги има!

Пишат ли ти жени?

Да, въпреки, че са по-рядко.  Наскоро ми писа една симпатична дама, която ме питаше за съвет.  Вече съм готова с отговора и ще й отговоря. Мои приятелки също ме подкрепят в това, което правя. Но като цяло се усеща силна женска завист.

Колко често смяташ да актуализираш страницата си?

Непрекъснато. Целта ми е всеки ден да има нови и нови неща и работя по нея. Блогът ми е не по – малко скъп от стиховете.

Ако някой ден страницата ти омръзне готова ли си да я изоставиш?

В тази страница е заключен моят живот, мислите и чувствата ми, както и образа ми.

Гери благодаря ти за това интервю. Запазвам си правото да направя второ интервю с теб, тъй като със сигурност има още за какво да си говорим.

Ако ти е станало интересно, посети страницата на тази прекрасна мацка.