Все повече бременни жени гладуват!

23
Добави коментар
reina
reina

Все повече бременни жени гладуват!

Жените, гладуващи по време на бременност, могат да увредят плода

Все повече бременни жени стават жертва на желанието си да останат слаби по време на бременността. Специалистите у нас, които работят предимно с хора, които имат проблеми с храненето, са установили, че маниите по това отношение не спират да се разрастват дори сред бременните.

Най-новото сред хората с проблеми с теглото е диетата на Дюкан. Това обаче може да доведе до сериозни проблеми с бъбреците.

Лишаването от храна може да е сериозен проблем за жените, които са заченали. Вредно е най-вече за бебето. Гладуването при бременните може да доведе до анорексия.

При тези жени стремежът да контролират теглото си води до недохранване, което се отразява най-негативно върху плода. Гладуващата бъдеща майка рискува да роди преждевременно, което да доведе до усложнения, а понякога дори до смърт.

Изследвания показват, че бебета, които са недохранени, носят риск за усложнения в здравето дори в по-зряла възраст.

Напълняването по време на бременността е нормално явление, което обаче буди страх в бъдещата майка, че няма да върне предишното си тегло.

Много често не само при бременните, но и при всички жени се появява чувството на вина, когато прекали с храната и обратното – удволетворение, когато храната е сведена до минимум.
сподели бутон

ВАЖНО: Ако публикацията Все повече бременни жени гладуват! ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

loading…

Здраве.вс препоръчва и: