Нагъл обир в дома на Петър Стоянов

3
Добави коментар
dimonata88
dimonata88

Тарашат президентския дом, докато собственикът му хвали страната пред Бил Клинтън…

Докато Петър Стоянов обявяваше във Виена старта на оглавяваната от него европейска фондация „Център за глобален диалог и сътрудничество“, софийското жилище на бившия държавен глава е било изтарашено, съобщава Bulgaria News. Крадците са нанесли удара в събота – броени часове преди пловдивчанинът да се върне от австрийската столица.

Благодарение на добрите си технологични съоръжения, апашите са заблудили охранителната система и от СОТИ не успели да реагират навреме. Заради очевидния професионализъм на крадците разследващите работят и по версията, че това може да не е случаен обир, а опит за предупреждение към бившия син лидер да не се меси в българската политика.

Абсурдното в ситуацията е, че крадците в София са разбивали апартамента на Петър Стоянов, докато той обясняваше колко се е променила България на уважилите старта на новата фондация 42-ри президент на САЩ Бил Клинтън и още над 200 световни политици и бизнесмени.

Петър Стоянов е единственият политик от прехода, който не се забърка в корупционни скандали и няма компрометиращи връзки с олигархични кръгове. След като напусна резиденция Бояна, в София семейството живее в нормален апартамент. Като бивш държавен глава, Петър Стоянов има право на охрана от НСО, затова е още по-странно, че жилището му дефакто е оставено без надзор.

Това не е първият обир, жертва на който стават семейство Стоянови тази година, уточнява Bulgaria News. В края на февруари крадци разбиват багажника на колата на Антонина Стоянова, която е на престижна работа към ООН в Женева. Тогава апашите задигат нейни лични вещи, но сега ударът е далеч по-тежък – от апартамент са взели всичките й бижута, предмети със сантиментална стойност, както и скъпите часовници, получени от Петър Стоянов като двукратен победител в класацията „Мъж на годината“ през 1996 г. и 1997 г.

БЛИЦ

 

 

25/05/2011