Европейско първенство по карате киокушин във Варна

5
Добави коментар
ne0n
ne0n

Неделя, 16 Ноември 2008 04:30

В събота, 22 ноември, от 9 ч. в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта във Варна ще се проведе европейското първенство по карате киокушин в абсолютна категория и ката (мъже и жени), ветерани, юноши и девойки. Организатор на голямото събитие е Българската карате киокушин федерация с председател Шихан Христо Трайков (V дан) и ЗПАД Армеец.

В първенството ще вземат участие над 16 държави от Европа, като Полша, Румъния, Сърбия, Испания, Швейцария, Украйна, Австрия, Белгия, Франция, Германия, Холандия, Унгария, Израел, Черна гора, Норвегия. Ще участват много големи имена в световния киокушин като Алехандро Наваро, Лучиян Гогонел, Пабло Естенсоро, Кшищоф Хабрашка, Доброслава Хабрашка, Агнешка Сипиен и много други.

Европейското първенство ще се излъчва на живо по www.openfight.tv. Ще можете да прегледате архива от състезанието и по-късно.
Във форума на БККФ ще се обсъжда всичко около състезанието, а МСАТ ще го предават пряко.

В състава на българския отбор има 4 европейски шампиона, който ще се бият за да защитят титлите си. Стискаме палци и на Стилиян Петров, който на предното европейско първенство абсолютна категория взе 3-то място въпреки тежкия жребий.

При жените в абсолютна категория на татамито ще излязат Данаила Чернева, Даниела Динева и Надежда Петрова. При мъжете ще видим Петър Мартинов, Стилиян Петров, Младен Банушев, Илия Илиев, Никола Киров, Никола Николов и Йордан Янев. В надпреварата по ката са Анелия Асенова, Иванка Илиева.

Юношите и девойките ще се бият в категории. Съставът при дамите включва – 55 кг: Станислава Бойчева, Назифе Сабри; +55 кг: Александра Маринова, Катерина Драгоева. В юношеската надпревара са Деян Братков и Крум Крумов (65 кг), Невилин Атанасов и Николай Йоргов (75 кг), както и Митко Миневски, и Камен Цанев в кат. + 75 кг.

В момента националите са на лагер в Стара Загора. В края на седмицата групата бойци по киокушинкай се мести във Варна. В първенството , което е само в 1 ден, се очакват основните сили в киокушин карате на Стария Континент със своите топ бойци.

Първенството ще с Вход Свободен. Спонсори са Централна Кооперативна Банка, България Еър, Армеец и МСАТ.