Упражнения по стил: Мари Фредриксон от Roxette » Кой кой е?

2
Добави коментар
svetla58
svetla58

За радост на всички български фенове Roxette дойдоха у нас и разтърсиха публиката в София с едни от най-големите си хитове.  Но ако трябва да бъдем точни тяхната музика отдавна владее сърцата на няколко поколения. Не случайно групата има продадени над 75 милиона копия от албумите си. Музикалните звезди носят около себе си такъв заряд, че в повечето случаи диктуват модата на цели поколения. Ако чрез музиката дават израз на творческата си същност, то модните им решения допълват образите, в които се превъплъщават на сцената. Затова решихме да се вгледаме по-подробно в нежната половинка от шведското дуо – Мари Фредриксон, която има силно изразен индивидуален стил.

Рок усещане

На сцената шведската изпълнителка е дръзка и авангардна. Мари често залага на рокаджийска визия, с типичните за стила сака с пагони, кожени панталони и якета. Капсите и металните елементи неотлъчно присъстват в облеклото й. Цветовата гама е издържана в тъмната тоналност, подчертаваща платинената руса коса на певицата.

Бижу за акцент

Фредрискон определено е фен на бижутата. На сцената тя залага на масивните метални гривни и дълги колиета от синджири, които поставят акцент върху сценичните й тоалети. Характерни аксесоари за шведката са и значките, които носи на ревера на тъмни сака. Медальоните също са слабост на изпълнителката.

Нежната страна на Мари

Когато не е на сцената можем да видим певицата и с по-романтична и елегантна визия. В контраст с рокажийския стил, бялото също е любим цвят на нежната половина от шведското дуо. Мари се появява по събития или позира за фотосесии със стилни тоалети в светла гама, която подчертава женствената и романтична страна на певицата. Класическата бяла риза също присъства в гардероба на Фредриксон.

Късата коса

Ако трябва да разграничим елемент от визията на Мари като нейна запазена марка – това определено е прическата й. Филирана по различен начин, но винаги с къса дължина – шведката не изневерява на стила си. Въпреки че като млада Фредриксон е с по-дълга коса в диско стил, вероятно всички ще я запомним с нейната руса къса коса. А „момчешката” прическа категорично подчертава силния характер на изпълнителката!

Автор: Делица Цонева