Хомеопатия при гнойна ангина

6
Добави коментар

Може би от самата публикация се досещате, каква е и причината, последните две седмици да не пиша. Малката беше с гнойна ангина и едва миналия четвъртък я пуснах на градина. Признавам си, с нея ми е трудно да пиша ежедневно, а когато е болна, съвсем нищо не мога да свърша.
Не помня дали съм споменавала, но от юни до сега, лекувам малката само с хомеопатия. Не знам защо хората си мислят, че с хомеопатия лечението било бавно, не било сигурно и т.н. Но факт е, че от до половин час след даване на лекарство на детето, се случва това, което се очаква.
Така, на 8-ми ноември, готови за градина, на вратата я пипнах по челото и ми се стори че е топла. А нали майката има още по-силно развито шесто чувство, сложих термометъра и 37,3Т. Оставих я в къщи и до обяд тя вдигна 38,8Т. Заспа на дивана милото, а към 12,30 часа я заведох при педиатърката, за да видим какво е. Тя много рядко ми вдига температура и силно се притесних. Още с отварянето на устата, стана ясно, че е гнойна ангина и се обадих веднага на хомеопатката.
Назначи Phytolacca decandra 200CH по 4-5 капки през час. След това го смени на Mercurius 30CH по една гранула на всеки 2 часа.
Температурата не я сваляхме, докато не мина 39 Т и може би това беше по-големия стрес за мен. Не издържах и дадох хексалгин. За половин час температурата спадна на 38, а след още час почти 37.
Следващия ден прекарахме двете в мерене на температура, даване на лекарства, гушкане и игри, когато й е играеше. Цял ден беше с температура 38,8 но в крайна сметка, без да давам нищо, сама я смъкна под 38. Привечер ми дожаля за нея, беше много изтощена от целодневната температура и дадох една доза панадол. Ефекта беше, цяла нощ без температура и цял ден на 10-ти без дори да покачи. Лекарството вече до давахме по 3 пъти на ден.
Научих я да прави гаргара. Показах й с вода, после тя опита с голям ентусиазъм да подражава на мама и след 3-4 опита стана професионалистка и без притеснение започнахме гаргарите с кислородна вода 3% 1 с.л. разтворена в 200 мл вода.
Всеки ден по 3 пъти на ден прави гаргара, за по-лесно махане на гнойта от сливиците.
Като знам колко неприятно и болезнена е гнойната ангина, ми се плачеше като я гледах, как не иска да яде и само се гуши в мен, заспивайки в ръцете ми като новородено.
Е, дали хомеопатията при гнойна ангина има ефект – има, при това достатъчно бърз, ефективен и без претоварване на малките човечета с антибиотици.
Притесняваше ме, че след като спря температурата, имаше още бели петънца по сливиците, но след преглед при УНГ, се оказа, че това е нещо нормално за децата, не е нито гной, нито инфекция, а някакъв секрет. С две думи, преди да се притесните, че може да няма ефект лечението с хомеопатия при гнойна ангина, заведете детето на преглед, за да види, дали останалите бели петънца са от инфекцията, или просто секрет.
Радвам се, че предприех лечение с хомеопатия. До сега не се бях сблъсквала с лечение на нещо, различно от кашлица и сополи, но ето, че става за много по-сериозни инфекции и заболявания.

А вие, с какво лекувате гнойна ангина? Правите ли някакви компреси и гаргари и какви? Мажете ли с нещо? Ще се радвам да споделите вашия опит!

Етикети/Тагове: Майчинство и отглеждане, ангина, гнойна ангина, здраве, здравословно, класическа хомеопатия, хомеопатично лечение, хомеопатия