Само Англичани в трансферните списъци на Ливърпул

3
Добави коментар

Кени Далглиш пожела Джордан Хендерсън да бъде новата му английска звезда в Ливърпул и веднага отправи оферта от £ 13 милиона за него, която в последствие бе повишена на 16. Това подчерта огромната  промяната в трансферната политика на Ливърпул от предшествениците му, които водеха на „Анфийлд“ главно играчи извън острова. С идването начело на “мърсисайдци” на Крал Кени се сложи край на порочната практика и вече е ред на младите и надеждни британците, които ще изведат Ливърпул до титлата.

Джон Хенри и цялата “Fenway Sports Group” бяха шокирани от раздутите разходи за заплати, когато поеха клуба. Беше пълно със знайни и незнайни псевдо звезди дошли на “Анфийлд” главно за пари и слава. Клуба преливаше от некадърни псевдо футболисти с огромни заплати доведени най-вече от Рафа Бенитес.

Новите собственици на Ливърпул не искат повече скъпи грешки и са казали на Кени Далглиш и Деймиън Комоли да се насочат главно към млади британски таланти. Зад този нов акцент в трансферите стои и привличането на Анди Керъл за който от “Анфийлд” броиха £ 35 милиона през януари. Вече се търсят играчи до 25-години с говорим английски език.

Ръководството на Ливърпул смята, че може да привлече Джордан Хендерсън, който е само 20-годишен за под 20 милиона паунда, въпреки оценката на Съндърланд, която е завишена поради интереса от страна на двата Манчестърски гранда.

По ирония на съдбата, точно платените от Ливърпул £ 35 милиона за Анди Керъл на Нюкасъл подхрани инфлационния процес за британски играчи и сега £ 20 милиона се смятат за отправна точка като цена за всеки футболен местен талант. Без значение дали се казваш Джордан Хендерсън или Джак Родуел от Евертън.

Ливърпул е непоколебим в желанието си да притежава звездата на Съндерланд, а и самия Джордан Хендерсън ясно даде да се разбере, че не би играл на друго място освен „Анфийлд„.

“Мърсисайдци” стриктно се придържат към новата възрастова политика, въпреки високите трансферни суми и това не е случайност. От всички играчи, свързани с трансфер на “Анфийлд” Стюърт Даунинг е най-стария едва на 26 години.

Ашли Йънг, Силвен Maрвю, Чарли Адам, Хосе Енрике и Емилиано  Изагуйри са на 25, а Джеймс МакКарти е само на 20. Очевидно е, че ръководството на Ливърпул се стреми да прекрати договорни отношения с всички по-стари играчи извън Англия, които просто искат с парите от клуба да осигурят старините си.

Вече са на ред само млади, гладни за успехи играчи на които евентуално тренсферната им стойност при продажба само ще расте. Един от най-скъпите гафове на Рафа Бенитес ще струва на Ливърпул над £ 18 милиона.

Дори в края на този месец, трябва да се плати последната вноската от  £ 4.4 милиона на Рома за влезлият с насмешка във фолклора на Коп  Алберто Акуилани. Това означава, че имащия 28 участия за “червените” е ужилил Ливърпул с  £ 630 000 на мач.

И тук не се включват заплатите, които Ливърпул му плаща в размер на £ 80 000 на седмица, и ще продължи тъй като наемът му в Ювентус официално приключи. Стана ясно, че италианците не искат да дадат повече от £ 6 милиона за него, което е реалната му стойност.