Как да си направим щастие

43
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

Когато сме напълно балансирани и в отлично здраве, аурата ни е като красива дъга. Тогава всички космични лъчи могат да преминат през нас и безпроблемно да ни свържат с духовните сили на Вселената. В един идеален свят, основан на разбирането, съчувствието, уважението и любовта, този поток на космична енергия би протекъл автоматично. Енергийните ни центрове биха били отворени и привличащи в нас цялата светлина, от която се нуждаем. За нещастие нашият свят не е идеален.

Какво можем да направим? Първа стъпка към излекуването.

Важно е да си спомним, че всички ние сме способни да извличаме жизнена енергия от слънчевата светлина. Ако източникът на космическа енергия замре за по-дълъг период, изпадаме в безсъзнание, а ако това състояние продължи, преминаваме в кома, от която може да не се възстановим.

Всеки има силата да повлияе на способността си да абсорбира космична енергия както на физическо, така и на психическо и емоционално равнище. Когато сърцата и умовете ни са изпълнени с мисли за любов и нежност, ние привличаме към себе си светлината и я излъчваме наоколо.

Колко често описваме някоя булка като сияеща от щастие, защото сърцето и е изпълнено с любов? С тези изрази несъзнателно признаваме силата на светлината. Любовта е светлина, а светлината е живот.

За да направим първата важна стъпка към здравето, трябва да пречистим физическите си атоми чрез положителни мисли. Добре е да се научим да се съсредоточаваме върху красивото, а не върху грозното, върху светлината, а не върху тъмнината, върху успеха, а не върху провала. Това положително и любящо отношение към живота може да създаде най-доброто лечение. Гневът, обидата, стресът и страхът могат да разрушат всичко. Ако научим умовете си да не мислят непрекъснато за болестите или тъмнината и се обърнем към хармонията, светлината ще нахлуе в нас, за да донесе здраве и равновесие на телата и умовете. (Сюзи Чиазари)