Здравен център „Дар“

5
Добави коментар
nordreamer
nordreamer

 * Преди да изядете един плод, помолете му се, поговорете с него – тогава той ще заработи за вас

* Никога не яжте храна, която не обичате

Когато обувате новите си обувки за първи път, те са ви тесни, неудобни, корави; малко по малко обаче те омекват и свикват с вас. Като се нанесете в нова стая или в нов дом, чуждата обстановка ви обърква. След време обаче вие се чувствате като у вас и вие сте щастливи. Това е, защото самото място вибрира с живота, който вие водите, вие го обживявате.

Просто учудващо е, че никой не смята за необходимо да направи нещо за храната. А преди да попадне на вашата маса, тя преминава през най-различни места, където я обработват, пакетират, превозват, следователно вас нищо не ви свързва и тя ви е чужда. Но вземете с ръка един плод, подръжте го с уважение, погледайте го с обич, и той ще завибрира по друг начин, ще станете приятели. Както цветето се разтваря, за да ви даде аромата си.

Ключът за отваряне на храната е топлината, а топлината , това е обич. Ето защо, ако не обичате някои храни, не ги яжте, защото, попадайки в организма ви, те се превръщат във врагове. Не яжте никога онова, което не обичате!

Опитайте се сега да направите следното упражнение: вземете един плод и преди да отхапете от него, подръжте го в ръце и му поговорете нежно, макар и мислено. Това променя нещо в него, той става много по-благоразположен към вас и след като го изядете, той започва да работи за вас.

Учете се да събуждате всички сили, които през вековете на инерция и стагнация са заспали във вас. Концентрирайте се, медитирайте, молете се, упражнявайте се. Нека във вас работи желанието да добавяте нещо ново към вашето съществуване, нещо по-чисто, по-фино.

Михаил ИВАНОВ