Силата на комплимента….или понякога е по-добре да замълчиш

40
Добави коментар

Силата на комплимента….или понякога е по-добре да замълчиш

Комплимента – това е нещо като похвала, само че е по-изискано  и има по-тънък отенък. В края на краищата комплимента си е вид изненада. Както е казал проницателният  Александър Пушкин: „Глупавата критика не е толкова забележима , колкото забележима би била глупавата похвала.“ Днес ние ще обърнем внимание на  неподходящите комплименти, а именно тези, които биха ни засегнали, биха ни принудили  да се изчервим, или да се вбесим. А може би да ни разсмеят.

Първо, нека да разгледаме петте най-разпространени комплименти, които  често звучат, но въпреки това са нетактични и глупави.

Какво влагат хората в комплимента

1. „Ооо ти си се разхубавила“ Между другото, този комплимент е на базата на моите лични наблюдения и обикновено се произнася от жени. Човек би искал да отговори с въпрос „Разхубавила”? Преди толкова ли страшно изглеждах А? „

Внимавайте с комплиментите

2. „Толкова приличаш на майка ми“ Първата мисъл е  „какво?“, Втората „защо го каза?“ И на трето място „, къде съм аз сред тези неща?“ Мили , благодаря ти все пак, че не ми каза, че приличам на баба ти!

3. „За първи път те виждам без грим! Така даже по-вече ми харесваш “ Да, скъпи, нищо, че се гримирам? В действителност  мъжете нищо не разбират от изкуството на грима? Те да не си мислят, че съм с лилави  клепачи и червени нокти?

4. „Добре изглеждаш за възрастта си.“ Силата на този комплимент е просто убийствен. Дали мъжете не разбират, че разговор за възраст и още по-вече превърнат в комплимент е пълен провал? Само пълен идиот ще го каже на глас.

5. „Дори и аз не разбирам какво толкова ти харесва в мен“ – казва той с усмивка на змия-изкусителка. „Да, в края на краищата, възможно е да имате нещо хубаво във вашата личност което се е харесало“ В този случай, със сигурност, той си мисли, че в този така наречен  комплимент се вкарва интрига. Какво мога да кажа в отговор? Можете да запазите спокойствие, усмивка, да го погледнете с онзи страховит поглед и да процедите през зъби: „Със сигурност знам какво не ми харесва в тебе“.