Ботокс против изпотяване

2
Добави коментар

Прекомерното изпотяване и неприятната мизирма са причина за неудобство и притеснение. Но докато различните перспиранти и дезодоранти дават решение за миризмата, то много хора не могат да се справят с голямото отделяне на пот.

Това състояние, наричано хиперхидроза е следствие от нарушение в механизма за охлаждане на тялото. При хора, страдащи от хиперхидроза се наблюдава около 4-5 пъти повече отделяне на пот от нормалното. Изпотяването обикновено се наблюдава по ръцете, краката, подмишниците, дори по бедрата, кръста, корема, гърба и челото.

Решение на всички неудобства и притеснения, произтичащи от прекомерното изпотяване дава козметична процедура, бореща се с проблема чрез ботокс. Методът се състои в инжектиране на ботулинов токсин в зоната на подмишниците, където са концентрирани голям брой потни жлези. В рамките на 72 часа трябва да настъпи преустановяване или драстично намаляване на изпотяването. Обикновено терапията се прилага преди началото на летния сезон, а ефектът се запазва за период от 6 месеца до 1 година. Процедурата е подходяща както за жени, така и за мъже.