Еньовден в Етъра и Трявна

2
323
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

ПРОГРАМА

Дата: 24.06.2017

Престой: Двудневна

Цена: 75 лв.

1 ден: 24.06.2017г. София – Етъра – Трявна
Отпътуване от гр. София в 7:00ч. за АЕК Етъра. Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ представлява възстановка на българския бит, култура и занаятчийство. Той е първият по рода си музей на открито в България. В АЕК „Етър“ се намира единствената в България сбирка на народна техника на вода. Участие в традиционна програма за Еньовден. Възстановката на празника включва фолклорна програма, конкурси, демонстрация на народни лечебни практики. Ще имате възможността да посетите базар на билкови продукти и изложба ,,Еньовденска обредност” . Отпътуване за Трявна.  Настаняване в хотел *** в района на гр. Трявна. Разглеждане забележителностите на града – площад Дядо Никола, с часовниковата кула, паметника на П.Р. Славейков, Даскаловата къща, църквата ,,Св. Архангел Михаил”, Улицата на Занаятите и Школото. Празнична вечеря с DJ програма и много танци. Нощувка.
 
2 ден: 25.06.2017г. Трявна- Боженци – Дряновски манастир – София
Закуска. Отпътуване за Боженци около 9,00ч. Разглеждане на  архитектурно-исторически резерват ,,Боженци” . Ще имате възможността да се разходите по кълдъръмените улички и да разгледате характерните за боженските къщи чардаци, покриви от каменни плочи, ъглови камини, дърворезби на таваните. В Боженци се намира и базиликата ,,Пророк Илия‘’, на която е построена камбанария още по време на Османското владичество. Също така тук се намира и възрожденска работилница за пречистване на восък. Отпътуване за Дряновски манастир. Разглеждане на манастира ,,Свети Архангел Михаил” . Манастирът е основан по времето на цар Калоян, а по време на Българското Възраждане играе основна роля при подготовката на Априлското въстание. Посещение на Пещера „Бачо Киро“. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за гр. София. Пристигане в гр.София вечерта.

Цената включва:

Транспорт с комфортен  туристически автобус;

Нощувка в хотел 3 *** в района на гр. Трявна;

Празнична вечеря с DJ програма;

Туристическа програма в Етъра, Трявна и Боженци;

Посещение на Дряновски манастир;

Екскурзоводско обслужване;

Туристическа застраховка на ЗАД „Армеец“.

Цената не включва:

разходи от личен характер;

входни такси;

доплащане за единична стая – 20 лв.

Отстъпки:

дете до 12г. –  минус 10 лв.

Забележки:

Минимален брой туристи: 40 човека;

Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;

Лица над 70 годишна възраст не подлежат на застраховка;

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.

ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160163070000031/05.11.2016 на ЗАД „Алианц България“ – гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец“.