Как да изглеждаме добре на снимки? | Felisima.com

82
Добави коментар
felisima
felisima

Снимките запечатват миговете на щастие, които преживяваме с любимите хора, на любимите места. Но как се чувствате, когато прекрасният кадър е провален от вашата заспала, изкривена или унила физиономия?

„Изтрий ме от тук!“, „Махни ме от там!“, „Скъсай тая снимка!“, „Изхвърли оная снимка!“… Дори поведението на самовлюбена глезла да не ви е присъщо, няма как да не признаете, че на някои снимки изглеждате толкова ужасно, че дори да сте в нежна прегръдка с Клайв Оуен, пак да ви се иска фотосът да изчезне безследно. Защо да стигате дотам, след като с няколко елементарни трика, докато ви снимат, може да си спестите разочарованието като разглеждате кадрите?

Макар че дигиталните фотоапарати позволяват още на момента да видите как сте излезли, съгласете се, че най-върховните мигове са именно мигове и преминават на бързи обороти. Овладейте някои от ловките техники на звездите и фотографите, така че дори да не сте в най-добрата си форма, камерата да ви покаже в най-добрата светлина. Дали и колко фотогенични ще бъдете, зависи от вас. Затова се упражнявайте пред огледалото. Усъвършенствайте някоя поза, в която се харесвате, за да я заемете в момент, когато срещу вас е насочен обектив.

Трикове за постигане на фотогеничност:

Фигурата. Ако наблюдавате внимателно как моделите и звездите вървят по червения килим, ще забележите, че заемат конкретни пози, когато папараците насочат камерите си към тях. Резултатът е по-тънка талия, по-дълги крака и по-изваяни скули.

За да изглеждате възможно най-слаба, изнесете единия крак малко пред другия и леко се завъртете така, че тялото ви (включително раменете) да застане под ъгъл 45 градуса спрямо камерата.

Сложете ръце на ханша и талията ви ще изглежда още по-тънка. Ако сте седнали, наведете се напред и облегнете лакти на коленете си. По този начин ще прикриете пълните бедра.

Погледът. При ненавременно мигане ще изглеждате като пияна или безлична. Не гледайте право в светкавицата и няма да мигнете в критичния момент. По-добре насочете погледа си към главата на фотографа или над самия фотоапарат.

За да изглеждат очите ви по-големи и по-изразителни, затворете ги, помолете фотографа да брои до три и ги отворете. Така ще си спестите и щракването със заспал поглед.

Устните. Харесвате нацупената муцунка на Вики Бекъм? За да се нацупите красиво и вие, обърнете се към камерата и изречете: „уогън“. Звучи странно, но е с доказан ефект. И все пак студеното присъствие невинаги е най-удачното излъчване за снимки.

Напротив! Най-хубавите снимки стават, когато човек изглежда въодушевен и весел. Усмихвайте се и забравете лошото настроение, тъй като всеки е по-привлекателен, когато изглежда щастлив. Хубавата усмивка измества фокуса от дребните дефекти.

Дефектите. Имате тъмни кръгове или торбички под очите? Повдигнете леко брадичката си, за да избегнете сянката върху лицето, която само ще ги подчертае.

Имате голям нос? Накарайте фотографа да ви снима отгоре, това ще смали носа ви и ще направи очите ви да изглеждат по-големи.

Имате двойна брадичка? Ако залепите езика си за небцето, тогава долните лицеви мускули ще се свият и ще стегнат отпуснатата двойна брадичка.

Цветовете. Носенето на тъмни дрехи ви прави да изглеждате по-слаби, но черното изсмуква цвета от лицето.

Затова подбирайте по-светли и свежи тонове за горната половина на тялото – така ще покажете най-хубавите нюанси на кожата си. Не носете прекалено шарени дрехи по време на снимки, тъй като те отклоняват вниманието от лицето ви.

Гримът. Забравете заблудата, че с нанасянето на тонове фон дьо тен и коректор ще прикриете всички пъпки, белези и неравности по кожата и ще изглеждате идеално на снимки. Най-много да си докарате восъчно изражение. Сложете тънък пласт фон дьо тен и малко пудра на местата, които лъщят.

Нанесете руж върху изпъкналата част на бузите, спирала за очи и малко гланц за устни. И тук важи златното правило в грима: не подчертавайте прекалено и очите, и устните. Акцентирайте върху едното от двете.

Помнете, че снимките улавят емоциите. Изброените трикове трябва да ви „идват отвътре“. Не се „стягайте“ в мисли как ще изглеждате, а се отпуснете и се наслаждавайте на случващото се „с“ и „около“ вас.