HUMANUS, дневникът на философа Ангел Грънчаров: Мъртъв ли е комунизмът, може ли да има връщане назад?

5
Добави коментар

България и посткомунистическите страни могат да се „оправят“ само, ако в тях се установи поне 20 годишна дясна, антикомунистическа диктатура. Защо? Защото:

Ето какво казва чешкият дисидент Петър Цибулка в отговор на въпроса:

Мислите ли, че тайните комунистически структури, които задкулисно контролират чешката държава, работят с Москва?

Цибулка: Абсолютно! Управниците в чешката република в последните 12 години (2001) са свързани с комунистическата партия на Чехословакия, както и с цивилните и военни тайни служби. Приватизацията на бившата държавна собственост и имоти бяха организирани само от тези хора… В 12-те години от т. нар. „кадифена революция” не беше заловен, разкрит или арестуван нито един шпионин на КГБ-ГРУ. Нито един комунистически престъпник не беше осъден за престъпленията срешу народа на тази страна… Именно президентът Хавел предложи юридическа приемственост с предходния комунистически режим, която направи невъзможно съдебното преследване на комунистическите престъпления… Ситуацията в другите бивши членки на Варшавския договор е същата… Опасявам се, че комунистическите и посткомунистическите структури вече са взели под контрол Европа. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр.