КАТ глоби линейка за превишена скорост

2
Добави коментар
tedy79
tedy79

Специализираният автомобил пътувал с включена свелинна и звукова сигнализация, но въпреки това в центъра е получен електронен фиш за глоба от 150 лв. Линейката превозвала пострадала с тежка фрактура от болницата в Разград до болница „Света Анна” в София.

Камерата на КАТ заснела автомобила на „Бърза помощ“ на връщане от столицата, близо до Ловеч.
„Абсурдът е, че преди да бъде изпратен този електронен фиш, може просто да се отчете фактът, че става дума за автомобил, който е на специален режим*”, каза адвокат Силвия Павлова.

От Центъра за спешна медицинска помощ в Разград са изпратили възражение срещу санкцията до директора на областната дирекция на МВР в Ловеч. Ако фишът не бъде отменен, медиците ще го атакуват в съда.

На 23 юни новородено бебе и четирима възрастни пострадаха тежко след сблъсък между линейка и лек автомобил на столичния булевард „Тодор Александров“. 20-годишната шофьорка на „Ауди“-то се врязва в линейката, тъй като слушала силно музика в колата и не чула звуковия сигнал.

Днес от пресцентъра на „Пирогов“ съобщиха, че новороденият Марио се възстановява бързо и не се налага да бъде опериран, заради черепно-мозъчната травма, която получи при катастрофата. Според началника на детската неврохирургия д-р Михаил Захаринов момченцето ще бъде изписано другата седмица.
Подобрява се и състоянието на 27-годишната майка, която вече не е в реанимация. Тя бе приета с фрактура на черепа и мозъчен оток.

* По закон шофьорите на автомобили със специален режим имат право да карат с превишена скорост, стига да не застрашават нечий живот или имущество.

Последна актуализация в 11.13 ч.