Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Добра ли е Зумба за отслабване

11
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Казват, че светът е пощурял по зумбата, а новата фитнес мания лавинообразно печели фенове и у нас.

Ако фитнесът ви се струва скучен, нямате време за сутрешни кросове в парка или каране на колело, имаме интересен вариант – горещи танци и тонус за цялото тяло-това е вълшебната формула на зумба!

 

 

Какво е Зумба?

Зумбa е популярна програма за фитнес, вдъхновена от латински танци . Думата „Zumba“ идва от Колумбия, тя означава  бързо движение и  забава. Използва се оптимизмът на латинска музика, съчетан със сърдечно-съдови упражнения кардио. Zumba е аеробен танц, много забавен и лесен за учене. Той помага да бързо отслабване и моделиране на тялото.

 

 

Зумба изглежда е най-оптималния фитнес избор. Смесването на кардиото със  силова тренировка е доста добро решение при отслабването. Много експерти смятат,  че това смесване засилва процеса на изгаряне на калории, изгаряне на мазнини и общо тонизира тялото. Zumba  ефективно скулптурира,  с помощта на лесни за следване, танцови стъпки. Хората  забравят за работата по време на сесия Zumba, което им позволява да се упражняват по-дълго, дори и да изгорят повече калории.За една зумба тренировка се изгарят между 500 и 700 калории по изключително забавен начин без изобщо да разберете колко голямо е всъщност натоварването!

 

Какво представлява една сесия Зумба?

 

Типична сесия Zumba трае около час и има няколко танцови стилове кумбия, меренге, салса, регетон, мамбо, румба, фламенко и калипсо. В Латинската музика се включват бързи и бавни ритми, това позволява силна кардио тренировка, както и упражнения за скулптуриране на тялото. В зависимост от инструктора, вие дори може да получите вкус и към ориенталски танци и хип-хоп танци чрез Зумба!

50-минутната карнавална фиеста под звуците на меренге, регетон, салса, самба и типични карибски ритми не само ще ви зареди с добро настроение, но ще ви помогне да изгорите и доста излишни калории.

Часовете са приятни, защото стъпките са лесни, в определен ритъм и се запомнят бързо. Но големият плюс на зумба е това, че ужасно се забавлявате и изобщо не разбирате колко голямо е всъщност натоварването за цялото тяло.

В динамичното темпо се включват не само краката и дупето, но и гърдите, гърба, ръцете, раменете, корема, така че не остава мускулче, което да не участва в движението.

Зумба е подходяща за хора с различна двигателна култура и спортна форма (или липса на такива), могат да се включат както жени, така и мъже. В България лицензирани инструктори водят тренировки на редица места в София, Варна, Пловдив, Бургас, а желаещите да тренират у дома могат да намерят чудесни възможности в глобалната мрежа.

 

Още по темата:Къде на зумба в София?