Най-хубавите места за преходи в света

3
Добави коментар
Ickata111
Ickata111

Най-хубавите места за преходи в света

С толкова много предизвикателни терени, великолепни гледки и  уникални културни възможности на планетата, да направиш класация на най-добрите преходи в света е трудна задача. В края на краищата има различни стилове на туризъм: някои хора се радват на дълги преходи, а други обичат просто да се поразходят малко. Някои пък обичат предизвикателствата като скално катерене например, а други просто като на разходка сред природата ценящи красотата й. Тази класация е списък от седем места предлагащи смесица от стилове, където има за всеки по нещо.

Връх Уитни, Калифорния

Крепост на върха, лежаща на запад от малкия град в Калифорния Лон Пайн. Карайки на север от Лос Анджелис и навлизайки към района на Сиера Невада, над пустинята Мохаве леко ще започне да се разкрива високият 4 421 връх на планината Уитни. Това е доста дълъг преход и изисква голяма решителност. Ако сте един от малкото щастливци, ще се насладите на някои от най-великолепните  гледки в щатите… а може би и в света.

Пътят до Мачу Пикчу, Перу

Древните руини на инките в Мачу Пикчу са пораждали вълнуващо чувство на духовност и емоция на посетителите още от преоткриването им от Хирам Бингам през 1911 г. Повечето туристи минават по стандартната пътека на инките да стигнат до тази крепост от камъни. Въпреки това алтернативните пътища също са опция. Известният път на инките преминава през селца и долини, където се извършват селскостопански работи по същия начин те са били и по времето на империята на инките. Преходът завършва в селцето Агуас Калиентес  познато като „Горещите извори“.

Тимбърлейн Трейл, Орегон

Ако сте трима стари приятели от училище и искате  да се срещнат в Портланд  за една екскурзия, обикаляйки Планина Худ , не се колебайте. Започвайки в  Тимбърлейн Лодж, вие ще се разхождате сред гладни и тъмни гори, бързи реки захранени от топенето на снега и замразени петна от сняг. Това прави туризмът в Портланд идеален вариант за тези, които не искат да нощуват в планински склонове.

Апалачи, Северна Каролина

Пътеките в Апалачи са лесни за преход без значение какви туристи сте. Местностите в Северна Каролина са с добри условия и всеки може да им се наслади не само тренирани туристи. Красиви тревисти и високите местности предоставят невероятна гледка към Smokies. Лесният достъп от източния бряг прави тази област предпочитана за екскурзии през деня и през нощта.

Килиманджаро, Танзания

Килиманджаро е планински масив в Североизточна Танзания, образуван от три застинали вулкана; Шира, Мавензе и Кибо. Най-високият връх на Килиманджаро е Ухуру с височина 5892 м. и е най-високата точка в Африка. Килиманджаро е труден за туризъм освен ако не сте тренирани в тази област. Освен като най-високата планина на континента, Килиманджаро е известен със своята ледникова шапка.

Проход Зион, Юта

Образувалите се каньони са тесни клисури издълбани в земята от преди хиляди години под действието на ерозията. Те също са вдъхновяващо място за разходка и да се свържете с вътрешната си същност. Тесните каньони са перфектното място да избягате от суетата и сивотата на ежедневието, да усетите силата на природата спираща дъха и да се слеете с природната красота.

Съвет:  Посещавайте това място само при сухо време! Задължително прегледайте прогнозата преди да се отправите към това забележително място.

Чинкуе Тере,  Италия

Свързан със система от пътища по северозападното крайбрежие на Италия, тези пет старомодни рибарски селца позволяват на туристите да се разходят през деня и да се отдадат на изискани морски дарове и страхотно вино слез залез слънце.  Влак минава през всяко едно селце и това дава възможност на посетителите да се отбият където пожелаят.

Related posts:

автор: hriden