the place: какво да сготвя днес 2

1
Добави коментар

какво да сготвя днес 2

Пикантен черен дроб 
Продукти за 4 порции
500г черен дроб,  60г масло, 1 глава лук, 1 скалитка чесън ,1 чаена лъжичка кориандър , кимион,куркума, 1 чаена лъжичка червен пипер ,черен пипер,сол,1 домат,
Изчистеният дроб се нарязва , маслото се разтапя в тиган , прибавя се лука и чесъна , нарязани на дребно и леко се запържват.След това се прибавят подправките , като се бърка постоянно.Накрая се прибавя солта, доматът и черният дроб. Разбърква се , долива се  вода 2-3 супени лъжици .Тенджерата  се покрива с капак и ястието се задушава 20-30 мин. на тих огън , когато изври водата.
Сърца със сос къри
Продукти за 4 порции
500 гр сърца , 60гр масло , 1 глава лук, 1 голяма ябълка ,1 домат ,1 чаена лъжичка къри , черен пипер, сол, 1 чаена лъжичка       брашно , 1 супена лъжица сметана , 250 мл вода . Изчистените сърца се нарязват и се запържва в маслото заедно с лука.Поръсва се със сол , черен пипер и се прибавят ябълката и домата , обелени и нарязани на ситно , кърито и брашното.Разбърква се долива се водата и се покрива с капака .Ястието ври до готовността на месото.Към соса се прибавя сметаната.
Лучена супа
Тази рецепта е много подходяща за диети
8 средно големи глави лук, 50г масло , 1 суп лъжица брашно , 750гр вода , 125 гр вино ,ким черен пипер, 4 филийки от бяло хлебче , 2 скалитки чесън , 100 гр кашкавал
Лукът се нарязва и се запържва в маслото .Поръсва се с брашното и се бърка няколко минути след което налива водата и виното.Оставя се да поври няколко минути и се прибавя подправките. Филийките се припичат на грил и след това се намазват със стритият чесън със цол .Горещата супа се разсипва поръсва се с кашкавал и се прибавят филийките. Така приготвената супа се слага под предварително нагретия грил и се запича 3-4 минути
Пъстърва , печена с масло
1кг пъстърва ,100гр. масло , сол, няколко стръкчета магданоз
Изчистената и измита риба се маринова за 10мин в разтвор от 1-20суп лъжици  оцет цол и вода .След това се изцежда и се слага в йенска тавичка , полива се с разтопеното масло , поръсва се с сол а,в коремният отвор се поставя магданоза .Пече се във фурна предварително загрята до 200 гр за около 30 мин. Поднася се с картофено пюре.
Салата с пилешко 
300 гр варени пилешки гърди , 2 суп. лъжици майонеза, 1 суп. лъжица сметана , 1-2 кисели ябълки , 1-2 кисели краставици , 1 чаена лъжица къри , 1 чаена лъжица лимонов сок , сол.
Пилето , краставиците и ябълките се нарязват на кубчета Прибавят се останалите продукти всичко хубаво се разбърква и се оставя да отлежи поне 1-2 часа.