Таблa – видове игри

16
Добави коментар
stoian32
stoian32

 

Betfair с лиценз за България и €30 бонус !!!

 

Таблата (Backgammon) e една от най- древните игри, която съчетава умение, опит и малко късмет. Днес можете да получите игри на табла през интернет и да изпробвате вашата изобретателност срещу реални играчи от целия свят. Онлайн табла сайтовете предлагат изобилие от разнообразни табла игри и турнири, както с реален паричен залог, така и фрийрол (freeroll) турнири, които представляват онлайн табла турнири без входна такса, но с реален награден фонд. Ние сме подбрали за вас най- добрите, сигурни и надеждни сайтове за игра на табла онлайн, с най- изгодните бонус оферти за нови клиенти и лоялни играчи. Всеки един от тях поддържа и версия на български език, което улеснява много потребителите от България.

Всичко за Онлайн Табла

(История на Таблата)

Играенето на табла онлайн е една сравнително нова тенденция, но играта на табла има много древна история и се счита за най- старата игра позната на човечеството. Тази игра е била може би най- разпространеното забавление за кралските особи и аристократите от далечните древни времена. Счита се, че таблата произлиза от далечния изток, като постепенно застига и западния свят, където бързо се популялизира. Доста по- късно тя се появява и в Северна и Южна Америка. В днешни дни таблата е изключително популярна игра и се играе от хора по целия свят, затова тя автоматически се превръща и във форма на хазарт.

Какво е табла и правила на играта?

Таблата е игра която се играе от двама души, всеки от които получава по 15 пула и печели този който пръв изкара чрез плъзгане всичките си пулове от дъската. За да се научите да играете добре онлайн табла, трябва първо добре да се запознаете със правилата на играта и да си изградите печеливши стратегии. Дъската на Backgammon е разделена на четери квадранта и във всеки един от тях има по шест триъгълника, които се наричат капии. Квадрантите се делят на вътрешни и външни, а линията която ги разделя се нарича бар. Вътрешни са първи квадрант с капии от 1 до 6 , който образува вашето вътрешно поле и последният квадрант на противника ви с капии от 19 до 24 , а външни квадранти са втори и трети които образуват външното поле. За „първи ход“ се хвърлят зарове и който има по голям брой започва играта. Играчът на ход хвърля двата зара и за всяко получено число , играчът мести по 1 пул. Само ако се получи чифт, тогава играчът мести по 4 пула. Краят на играта идва когато някой от играчите успее да премести първи своите 15 пула във вътрешния си квадрант.

Видове победа.

• единична – когато загубилият не успява да извади поне 1 пул от игра, то тогава играчът който побеждава има единична печалба.

• Gammon( двойна печалба)- когато загубилият играч не успява да извади от играта нито един пул, то тогава победителят има двойна печалба което се нарича Gammon

• Backgammon(тройна печалба)- тройната печалба се получава когато единият играч не успява да извади нито 1 пул от играта и един от неговите пулове все още се намира във противниковото поле или на бара, то тогава другият играч печели Backgammon

Табла онлайн турнири

Един от начините да играете online tabla за реални печалби е да участвате в организирани табла турнири, където можете да покажите вашите знания и умения срещу играчи от цял свят. Те се извършват както онлайн, така и офлайн, за да се предложи на играчите най- доброто от всичко. В зависимост от това колко голям е мащаба на даден турнир е възможно да има сателитни събития, които се приемат като квалификация за участие в по- големи първенства. Най добрият начин да подобрите уменията и възможностите си в онлайн таблата е да изучите основните стратегии и след това само практика и отново практика. А за наченаещи играчи се предлагат много безплатни(freeroll) табла турнири, където можете да подобрите значително нивото на играта си и да натрупате необходимия ви опит. При freeroll турнирите има реален награден фонд, но не се заплаща входна такса.

Полулярни табла онлайн турнири

Най- големият и полулярен онлайн табла турнир е Световните серии по табла. Той се провежда всяка година в Европа от 2006 година насам. Gammon Empire е името на табла мрежа, в която участват много от големите онлайн табла сайтове. Всичи сайтове които се предлагат от мрежата включват различни турнири. Друг изключително уважаван турнир е Световното първенство по табла. За разлика от Световните серии по табла, този турнир има доста дълга история, която датира още от 70- те години. Добре дошли са играчи от целия свят, включително и хора от всички възрастови групи и всички нива на квалификации.

Бонуси

Повечето от онлайн табла сайтовете предлагат много щедри бонуси на играчи които депозират реални пари при тях. Бонусите представляват процент от стойността на първия депозит. Някои от сайтовете често Ви отправят супер оферти като : бонус от реални пари без депозит.

Онлайн сайтовете които ви предлагаме по- горе са утвърдени оператори в хазартния бизнес, които предоставят високо качество на продуктите си и имат най- атрактивните условия за игра на табла в онлайн пространството. В техните tabla online мрежи се организират ежедневно многобройни турнири и мачове.