Как да печелим пари от блог ?

3
Добави коментар

Докато  прочетете до край тази статия, някои хора ще спечелят стотици долари от своя блог.  Но как печелят тези хора ? Как може ние да печелим от блога си  ? Всеки един от нас може, но как ще разберете по-нататък в статията.

Създайте си блог. Придобийте опит в сферата, в която ще пишете. Старайте се да  пишете като експерт в дадената област. Нека посетителите виждат че вие сте по опитен от тях. Колкото по-голям става вашия блог, толкова по-посещаван ще бъде той. Колкото повече  посетители, толкова по-добре за вас.  Чак след като се уверите че блогът ви е добре посещаван, ще можете да печелите от него.

Има много начини да монетизирате (печелите пари)  блога си. Но изцяло това това не е лесно. Може да се спречкате с трудности, но винаги може да се обърнете към по-опитни блогъри, или да попитате чичко Гугъл.  Начините за монетизиране на блог са много и най-ралични – PPC(pay-per-click) кампании като Google AdSense, Text Link Ads, PPP ( pay-per-post ) и пр.

PPC ( Pay Per Click )  кампании- Лично ви препоръчвам Google AdSense. Тази кампания е една от най-добрите PPC, с най-висока цена на клик и лесен за интеграция диайн. Информация по темата Какво по-точно е AdSense , и как да печелим повече от нея, може да намерите в тази статия

Text Link Ads – Също доста добър източник на допълнителни доходи. Поставяте линкове във вашия сайт за които получавате дадена сума .  Единственото което трябва да направите за да бъдете приет в TLA е да обясните добре за какво е вашият сайт на английски език.

PPP ( Pay Per Post ) –  След като вашия блог е по стар от 3 месеца и е написан на английски език, може да използвате  PPP.  Кампанията е на принципа: рекламодатели ви плащат да рекламирате техните продукти във вашия блог, като за статия получавате от $10 до $ 90.  

Това са трите основни начина да печелите пари от блог. Ако имате някакви въпроси по темата, питайте, с удоволствие ще ви отговоря. Надявам се да съм  ви бил полезен.