Как да се грижим за обувките си

4
Добави коментар
ioio55
ioio55

  

Научете как да се грижите за обувките си ,как да използвате аксесоари като уред за разширяване и калъф за обувки за да ги направите по-удобни и да им се наслаждавате по-дълго.

Как да полираме кожените си обувки? Първо избираме цвят на лака който да съвпада с този на обувката . Лакове, които съдържат боя, восък и овлажняващи вещества помагат на обувката да изглежда свежа, добавя блясък и скрива драскотини. Могат да се намерят под формата на течност , паста или крем. Въпреки че течните лакове са по лесни за употреба, обущарите препоръчват използването на пасти и кремове. Течните лакове могат да изсушат кожата и да предизвикат напукване.

Махнете връзките (ако има такива). Използвайте четка или мокро парцалче за да почистите прахта и мръсотията от обувката, токчето и подметката. С меко парцалче нанесете малко количество лак с въртеливи движения. Стара четка за зъби може да се използва за по-тънките и недостъпни части. Поставете лакираната обувка върху вестник или на старо парче хартия да изсъхне. След като обувката е изсъхнала , обикновено след 15 минути, изчеткайте с четка от естествен косъм и излъскайте до блясък с чисто парцалче. Ако лъскате няколко чифта обувки не забравяйте да сменяте четката и парцалчето всеки път когато използвате различни цветове лак.