10-те най-добри зоологически градини в света – тема за Светът – Idi.bg

69
Добави коментар
diamant
diamant

Ако обичате животните, вижте една класация, описваща 10-те най-добри зоологически градини в света.

Зоопарк Прага, Прага, Чехия

Зоологическата градина в Прага се отличава с огромното си разнообразие от животински видове. Символичната сума от 5 евро за вход ще Ви даде възможност да прекарате един незабравим ден в компанията на 4600 животни от 630 вида. Най-посещаваните атракции в този зоопарк са Индонезийската Джунгла и Островът на Маймуните.

Зоопарк и ботаническа градина Хигашияма, Нагоя, Япония

Върху площ от 607 декара в  Хигашияма се разполага първокласен зоопарк, невероятно красива ботаническа градина и лунапарк. Отворила врати през 1937 година, тази зоологическа градина може да се похвали с 550 вида, най-известните от които са: лъвове, тигри, полярни мечки, слонове, жирафи и коали.

Зоопарк в Базел, Швейцария

Най-голямата (120 декара) и най-старата (отваря врати през 1874 г.) зоологическа градина в е тази в Базел. В нея се помещава размножителен център, в чиито програми са включени гепарди, окапи, дребни хипопотами и фламинго. Зоопаркът в Базел пресъздава естествената среда на своите обитатели –  сред най-големите атракции са типичен африкански парк, впечатляващ аквариум и къща за маймуни.

Зоопарк Сан Диего, Сан Диего, Калифорния, САЩ

Зоопаркът Сан Диего, разположен в парк Balboa, е  един от най-впечатляващите в света. Върху площ от 400 декара хълмист терен своето място намират екзотични растения, криволичещи пътеки и над 4000 животни, между които тигри, горили, полярни мечки, коали и  гигантски панди.

Национален Зоопарк, Претория, Южна Африка

Националният Зоопарк в Претория отваря врати през 1899 година. Оттогава досега той се е превърнала в една от най-внушителните зоологически градини в Южна Африка. Разположен върху 700 дка, зоопаркът е дом за 4500 животни, разпределени като 97 вида бозайници, 161 вида птици, 279 вида риби, 106 вида влечуги и 7 вида земноводни. Тук се намира и най-големият аквариум в Южна Африка. 

Зоопарк Бронкс, Ню Йорк, САЩ

Зоопаркът Бронкс е един от най-големите в света – разгънатата му площ е над 1000 дка. Наред с впечатлящите си размери, тази зоологическа градина може да се похвали и с огромно разнообразие от видове, просторни площи и красив пейзаж. Именно тук може да се види най-голямата тропическа гора, направена от човек, достъпът до която е посредством еднорелсова железопътна линия. Един от най-интересните обитатели на зоопаркът Бронкс е снежният леопард.  

Смитсънов Зоопарк, Вашингтон, САЩ

Известен още и като Национална Зоологическа Градина, Смитсъновият зоопарк е един от най-старите в света (отваря врати през 1889 г.) и е част от  Смитсъновия институт. Прекарайте един незабравим ден в компанията на гигантски панди, суматрeнски тигри, лъвове, мечки, червени панди и азиатски слонове. Входът е безплатен.   Зоологическа градина Шьонбрун , Виена, Австрия

Зоопарк Шьонбрун е най-старата зоологическа градина в света. Открит през далечната1752 г. В наши дни в Зоологическата градина  Шьонбрун могат да се видят 500 животински вида – сибирски тигри, ягуари, орангутани, коали и гигантски панди. Архитектурата на зоопаркa е в бароков стил, което не пречи на новите и модерни съоръжения, осигурени за животните.

Животинско царство, Флорида, САЩ

Животинско царство е увеселителен парк на Disney в Орландо, Флорида, чиято територия е над 2 хил. дка. Зоопаркът, който се намира в него, е дом за 1700 животни от 250 различни вида. Уникалното тук е, че вървейки сред буйната растителност, реките, водопадите и животните се създава илюзията за разходка сред девствена природа.    Зоопарк Сингапур, Сингапур 

Разгънат върху площ от 280 дка, зоопаркът в Сингапур имитира тропическа гора, като по този начин  на животните се дава възможност да обитават естествената си среда. Буйната растителност,  многото поточета и камъни разделят животните от посетителите. Прелитащите птици, малките маймунки и  пълзящите костенурки допълват илюзията за разходка в гората. Най-големите атракции в зоологическата градина в  Сингапур са малайският тигър, хобот маймуната, белият носорог и комодският варан. Разбира се не липсват и обичайните обитатели – бял тигър, лемур, полярна мечка, кенгуру, орангутан, азиатски слон.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 8271 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност