Диагностика на коминни тела и камини

3
Добави коментар

В горивните процеси се отделят изключително опасни газови съединения (СО, СО2), които нямат цвят и мирис и са смъртоносно опасни за хората особенно, когато тяхната концентрация нараства през нощта в помещения отоплявани с камини или коминни тела преминаващи през тях. Признаци на проблем обикновенно са миризмата на пушек или микропукнатини на мазилките в зоната на комините. Съвременните технологии дават възможност за  диагностика на подобна опасност в жилищата. Нашият екип използва термографска камера и газ-анализатор за локализация на всички проблемни зони по повърхността на комините и около горивните камери.

Проследяването на дефектите и стойностите на опасни газове във въздуха на помещенията може да даде ясна представа за сериозността на проблема и неговото отстраняване.

Диаграмите създавани от газ-анализатора ни FLUKE 975V (един от най-добрите в света) могат в рамките на зададен интервал и продължителност да записват всички показатели на въздуха в помещенията и да регистрират и най-малките покачвания на отделяните от горивните процеси  СО и СО2.

Свържете се с нас ако смятате, че имате подобен проблем. СО и СО2 са смъртоносно опасни газове без мирис и цвят!

Hexagon-Build