Пълна промяна на антре

19
Добави коментар
lucynda
lucynda

02.08.2011 г.

Апартаментът, който е предмет на разглеждане, принадлежи на 4-членно семейство, което е превърнало антрето в цветен пролетен остров. Собствениците на жилището са имали за цел след ремонта входното им помещение да е с различен облик – по-гостоприемен, позитивен и красив.

Вижте как просторното, но неприветливо антре е трансформирано в гостоприемна всекидневна стая, изпълнена със свежи акценти. Сивотата и празнотата са изчезнали и сега интериорът е обзаведен с пъстри тонове и дървени мебели, които създават усещане за топлина и мекота.

Комфортно кътче

Антрето е централният разпределителен пункт на жилището, през което се минава, за да влезе във всяка една от останалите стаи. Поради неприятния си вид, помещението е било избягвано както от собствениците, така и от гостите им, въпреки че е било широко и просторно, подходящо за приятелски срещи. След ремонта антрето е променено до неузнаваемост. Сега то е най-социалното и оживено място в целия апартамент. Към интериора са прибавени ведри и пъстри цветови елементи, декоративни детайли и дървени мебели. Акцентите на зелени, оранжеви, жълти и червени нюанси придават на помещението топлина и комфорт.

Нов вид

Трансформацията на антрето е цялостна – до най-малките детайли. Плътните дървени врати, боядисани в бяло, които първоначално са разделяли помещението от останалите стаи, сега са заменени  с други, които имат по-семпла конструкция – дървена рамка и стъклени плоскости. Чрез новия им дизайн помещението е по-светло. Нишата на стената също е използвана практично. Поставените рафтове са с ширина 10 см. и предлагат   достатъчно пространство за подреждане на книги,  снимки или сувенири. Тази малка лична галерия слага индивидуален акцент в обзавеждането и атмосферата в интериора.

Мебели с цвят на дървесина

Променената трапезария вече е с облик на приятно кътче, което е уютно и гостоприемно. Светлите тонове на дървесината, от които са изработени масата и пейките, подчертават приветливата атмосфера в помещението. Столовете от ракита са в цветови унисон с останалите мебели и предоставят допълнително място за сядане.

Удобен кът за четене

В ъгъла на антрето е разположено масивно кресло с дамаска в нюансите на кивито, което, заедно с настолната лампа отляво, оформя малко кътче за четене. Античният рафт, разположен на заден план от креслото, е обновен  с нови дръжки и модерни акценти. Той е идеалното място за съхранение на декоративни съдове и красиви сервизи.

Ярки краски

Белите шкафове  имат  практично и декоративно приложение. Поради ниското си разположение те откриват свободно пространство в горната си част, което е подходящо за подреждането на декоративни вещи и дори картини. Силен цветен акцент в интериора се поставя от ярките тонове на картините, които са с доминиращи оранжево-червени нюанси, открояващи се силно на белия фон.