Лесна и бърза прическа за малки принцеси

2
Добави коментар
guagua
guagua

Сигурно доста пъти ви се е налагало да задоволявате малките женски капризи на дъщеря ви. А като каже, че иска да й направите прическа, понякога сякаш съжалявате, че не сте станали фризьорка, за да имате по някоя страхотна идея за всеки път. Сабина Иванова, фризьорка в Студио Виртуалист в град Варна, и малката моделка Михаела ще ви помогнат с едно сладурско предложение, с което да зарадвате вашето суетно момиченце.

Време за изпълнение: 10-15 мин. (зависи от дължината на косата и сръчността на мама)

Необходими принадлежности: цветни малки ластичета и един по-голям ластик. По желание може диадемка или други аксесоари.

Етапи:

1. Разресваме косата на детето.

2. Разделяте напреки косата на две основни части с помощта на гребен, през средата на главата (линията на разделяне да минава от ухо до ухо). 

3. Предната половина от косата (тази над челото) разделяме на малки продълговати сектори. 

4. Всеки малък сектор коса, завързваме на малка опашка с ластиче.

 

5. Сега всяка една опашчица премятаме през самия ластик. Това става по следния начин: взимаме края на опашчицата и го прекарваме да мине през косата, която се намира в основата на опашчицата.

 

6. След като сме усукали всяка малка опашчица по гореописания начин, косата, която остава в задната част на главата, можем да направим по 2 -3 начина. Можем да я вържем на една или две опашки, които също като малките опашчици можем да превъртим през ластика.

Фризьорка: Сабина Иванова, Студио Виртуалист, гр. Варна, бул. Приморски 55

Модел: Михаела