Основни причини за косопад при жените

32
Добави коментар
Vankata1
Vankata1

Публикувано на 29. Nov, 2008 от екип на Здраве и Красота в Дерматология, За жените, Красота

Представяме основните причини за косопад при жените.

Всекидневно губим по 10-150 косъма просто при ресане и къпане. Ако имате дълга коса, сигурно ви звучи много, но не е така, като се има предвид общия брой косми на главата. Ако обаче забележите зачестяване на естествения косопад, петна по темето с по-малко косми, явно вече има проблем, а лечението се осъществява след установяването на конкретната причина.

Ето възможните причини, които могат да доведат до косопад повече от обичайното:

1. Неправилна диета
Една небалансирана диета, особено такава с липса на достатъчно протеини, може да доведе до временна загуба на повече посми. Това е и честа причина за косопад при жените с анемия.

2. Менопауза
Поради промяната в хормоните през този период, косопадът може да се засили и, за съжаление, това може да е постоянно.

3. Прекалено често миене с шампоан
Някои шампоани съдържат съставки, които предизвикват дразнене на скалпа, сърбеж и чесане, като по този начин се увеличава косопада.

4. Неправилна грижа
Ако косата се третира прекалено често с боя, често използване на сешоар, топла маша и горещи ролки прекалено много, това води до увеличен косопад. Просто намалете това!

5. Психологически / физиологичните стрес
Увеличен косопад може да се случи в напреднала бременност, голяма операция, или големи събития в живота, като например развод. Тези причини са временни и растежа на косата обикновено се връща към нормалното.

6. Наследственост
Наследственост играе част и идва от двете страни на семейството.

7. Други здравословни състояния:
Проблеми с щитовидната жлеза, лупус, диабет и други могат да ускорят косопада. В случая те трябва да се диагностицират от лекар.

8. Алопеция Aреата
Това е автоимунно състояние, което се характеризира с кръгообразни петна на плешивост. Основно тогава тялото атакува на космените фоликули. Лечение на засегнатите области е необходимо и колкото по-рано, толкова по-добре.

Източник: beautystyleandhealthcare.blogspot.com; Снимка: sxc.hu

Етикети: грижа, дерматология, жена, жени, здраве, коса, коси, косопад