Остров Бенгера – екзотична африканска почивка (Benguerra)

128
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Остров Бенгера е част от архипелага Базаруто, разположен на територията на Мозамбик в Индийския океан. Намира се на 14 км от брегове на Африка и е вторият по големина от всичките шест. Площта му е около 55 кв. км като на дължина достига 11 км, а на широчина 5.5 км. 

Преди хиляди години острова се е откъснал от континента и днес е той е известен с девствените си бели плажове, забележителните места за гмуркане и отличните възможности за езда и риболов.

Бенгера е съвкупност от гора, савана, високи дюни, сладководни езера и влажни зони с богати на флора и фауна еко-системи. в три от езерата могат да се видят сладководни крокодили, които са доказателство за свързаността на острова с Африка в миналото. През 1971 г. Бенгера е обявен за национален парк и в него гнездят около 140 вида птици. 

Бенгера предлага отлични места за гмуркане и е рай за леководолазите. Защитените коралови рифове изобилстват от живот, като могат да се срещнат от малка риба-клоун, през змиорки до китова акула. Не е изключено да се натъкнете и на манти и костенурки, както и много други представители на водния свят. Риболова също е сред едно от предпочитаните занимания на острова.

Тези, които не са любители на водните спортове могат да разгледат острова на кон по широката захарнобяла плажна ивица.

Тропическия рай на острова е запазен далеч от пипалата на модерното строителство и тук няма големи курорти за масов туризъм. Има само два комплекса, кoито предлагат единствено луксозни вили на брега на океaна. В тях ще може да се отдадете на пълен релакс.

Hobyto.com