Оранжеви устни – хитът на лято 2011

44
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Оранжеви устни – хитът на лято 2011

Макар на всички да е извесно, че червеното червило си е класика и  повечето модни къщи го препоръчват да се слага за всякакви поводи.Това лято нека да е по различно. Жизнерадостното, топло  и закачливо оранжево ще е на мода това лято, особенно в горещите жеги, които ни предстоят на плажа.

На някои може да им се стори твърде несериозно и дори шокиращо, но не бива да сме предубедени. Нека напомним че оранжевият цвят в последно време е фреш. Разбира се да се сложи такъв цвят червило на бизнес среща е недопустимо, даже вулгарно. Но самият  цвят оранж има разнообразни оттенъци – на праскова или  сочно портокалов, коралов или дори  теракота.Поне един от тях ще бъде подходящ за вашата визия и  стил, цвят на косата или тен на кожата. Независимо на кой вариант от горе изброените  ще си изберате обаче оранжевите устни ще озарят лицето ви с жизнерадостна енергия.

Начини за избор на подходящ отенък

1.  За брюнетки с чиста, светла кожа и тъмни очи яркооранжевото наситено червило подхожда най-много-стои просто приказно.

2.На блондинките с порцеланова кожа най-много подхождат нежните светли нюанси – прасковено, цитрусов шербет, коралово (за тези с розовеещ тен). В комбинация със сини или зелени очи тези цветове създават още по-свеж, младежки и романтичен образ.

3. Цветът теракота стои чудесно на красавиците с по-смугла кожа, а естествените червенокоски могат да си позволят всеки един нюанс на оранжевото. Колкото до сигнално-електриковите цветове, по-добре ги избягвайте, защото са твърде рисковани.

Как да съобразим оранжевото червило с останалия макиаж?

Необходимо е оранжевото червило внимателно да се комбинира с останалия грим за да не изглежда просташко, макар и да подхожда почти за всякакъв грим. Кожата под него трябва да бъде с равномерен тен и матирана. Постигнете го с подходящ фон дьо тен и прозрачна прахообразна пудра. За свеж вид обаче не е достатъчна само добрата основа.

Прикрийте тъмните кръгове под очите с един тон по-светъл от фон дьо тена коригиращ крем. Може да нанесете малко от него и на самите устни, за да изпъкне по ярко на този фон яркото червило.

Бъдете пестеливи в гримирането на очите. Най-удачни са следните варианти:

– само изискана очна линия и спирала. – лек опушен грим в черно или кафяво. -сенки в землисти нюанси – кафяви за натурална визия или масленозелени за нежен контраст.

И един съвет  накрая, сам по себе си оранжевият цвят акцентира и привлича вниманието, избягвайте бляскавите дрънкулки по себе си особенно перлите.