Музиката в Джони Деп

2
Добави коментар
Poirot85
Poirot85

Всички познаваме Джони Деп. Е, може би не толкова, че да пием заедно, както правят с Кийт Ричардс например, но познаваме образа му от филмите, в които сме го гледали. И това което прави огромно впечатление е, че навсякъде той е различен. Вероятно единственото, което обединява превъплъщенията му, е онази симпатична лудост, с която играе. Няма да изброявам всички филми, в които тази лудост си личи така ярко, достатъчно е да спомена някои от ролите му в „Защо тъгува Гилбърт Грейп“, „Едуард Ножиците“, „Алиса в страната на чудесата“, „Страх и омраза в Лас Вегас“, „Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт“, „Карибски пирати“ и т.н. и т.н.

Ако сте гледали тези филми и други, в които Деп играе, нищо чудно да заключите:“Този е напълно смахнат!“. Да, и по-добре, че е такъв. Само смея да предполагам какъв е Джони Деп в реалния живот, където освен като актьор, се изявява още като производител на вино и ресторантьор. Но най-голямо впечатление ми правят музикалните му експерименти. Защото се оказа, че Джони Деп е неподозиран талант в тази област.

Напоследък все повече зачестиха изявите му на музикалната сцена като китарист заедно с различни известни музиканти. Но всъщност неговата страст към музиката и по-точно към китарата, датира от доста отдавна. В интерес на истината той си има всички данни да бъде рок звезда: ексцентричен е, има дълга коса, свири на китара, татуиран е, пие и е имал връзка с някои от най-яките мадами в света като Уинона Райдър, Кейт Мос, Ванеса Паради.

Като китарист Деп е свирил в песните на бандата Oasis „Fade In-Out“ и „Fade Away“. Във филма „Шоколад“ свири на акустична китара и участва в саундтрака на филма „Имало едно време в Мексико“. Бил е член на бандата P заедно с певеца Гиби Хейнс, басиста на Red Hot Chilli Peppers Флий и китариста на Sex Pistols Стив Джоунс.

И ако трябва да споделя нещо искрено: че той бил много добър! И още по-хубавото е, че не го прави за пари, а за чисто удоволствие и тръпка.

По този повод вижте някои от музикалните изпълнения, в които Джони Деп се е развихрил.