Защо трябва да се ползва предпазен колан за бременни ? – Детски столчета за кола BeSafe – сигурност от скандинавия

2
Добави коментар
Limonko
Limonko

В случай на катастрофа бременна жена се изтласква напред със сила, еквивалентна на 3 – 5 тона. Носенето на автомобилен колан колан през коремната област може да окаже непоносим натиск върху плацентата и плода. Чрез използване на предпазен колан за бременни натискът се отклонява надолу далеч от областта на стомаха и се пренасочва към таза. Раменния дял на автомобилния предпазен колан също ще бъде маршрутизиран така, че да се чувствате по-комфортно.
Ето какво би се случило ако бременната не ползва автомобилен обезопасителен колан:
Без предпазен автомобилен колан
НЕПРАВИЛНОТО обезопасяването на бременната жена посредством автомобилния колан е също толкова опасно, колкото е и да е необезопасена.
На следващщите два видео клипа може да видите какво би се случило в случай на злополука ако бременната жена е обезопасена неправилно с автомобилния предпазен колан, без да изплолзва предпазен колан за бременни.
 
С автомобилен колан, без колан за бременни
С предпазен автомобилен колан, без предпазен колан за бременни
BeSafe препоръчва използването на предпазен колан за бременни от втория месец на бременността, за да се маршрутизира автомобилния предпазен колан така, че той да минава през рамото, между гърдите и ниско под корема за да се предотврати възможността от спонтанен аборт в резултат на злополука.