Най-необикновените плажове в света

19
Добави коментар
Jordan_84
Jordan_84

Кой от нас не си мечтае да отиде в някой райски курорт, да се пече под жаркото слънце, да се къпе в лазурното море и да лежи върху жълтия пясък! Стоп! А защо пък точно върху жълт? Знаете ли, че природата понякога създава уникални плажове с пясък, чийто цвят не е традиционният жълт?

Да вземен например един от Хавайските острови, който е известен благодарение на червения цвят на своите плажове. (снимката горе). На южния бряг на остров Мауи е разположен угасналия вулкан Кауки и именно той е виновникът за този плажен феномен. Червеният плажвече е любим на феновете на нудизма, защото е достатъчно отдалечен от цивилизацията и е труден за откриване.

Хавайските острови могат да се похвалят не само с червени, но и с плажове в зелен цвят. Своята необичайна окраска  Papakolea Beach получил благодарение на високото съдържание на зелени хризолитови кристали.

 

Ако пък искате да видите най-черния плаж в света, трябва да се отправите към друг хавайски остров –  Big Island. Почвата на брега Black Sand Beach се състои от смес между базалт и лава и се смята за свещена, затова не е разрешено на туристите да си взимат пясък като сувенир. Любителите на фантастични пейзажи могат да посетят и други хавайски плажове с тъмен пясък:  Honokalani Black Sand Beach, Oneuli Beach (пясъкът там е тъмно кафяв), Kehena Beach или Pololu Valley Beach.

Ако по някаква причина хавайските палжове не ви се струват достатъчно вдъхновяващи, отидете в Австралия и се полюбувайте на удивителния снежно-бял Hyams Beach. Пясъкът на този плаж, разположен на 2 часа южно от Сидни, е не само най-белият на света (потвърдено и от Книгата за рекорди „Гинес“), но е и толкова ситен, че често е сравняван с брашно.

За уникален се смята и калифорнийският плаж  Pfeiffer Beach, който е един от най-колоритните в света. Крайбрежните хълмове, обграждащи залива Big Sur, съдържат големи количества кристали на червен гранат. Но тъй като почвата се отмива от дъжда неравномерно, то нейните оттенъци no levy online casino постоянно се менят и пясъкът на плажа прелива в удивителни оттенъци на розово и лилаво.

Други публикации: Share and Enjoy
Коментари