Футболни Прогнози

1
Добави коментар

Двубой: Реал Мадрид – Атлетико Мадрид
Дата: 13.01.2011
Ден: Четвъртък
Начален час: 23:00 часа

РЕАЛ МАДРИД: „Белият балет“ се намира на 2-ра позиция в Примера с изоставане на 2 точки от вечния враг Барселона. За да достигне до тази фаза на Копа дел Рей мадридският град отстрани Мурсия и Леванте без особени проблеми. Мауриньо заяви още в началото на кампанията, че тимът му ще подходи напълно сериозно в този турнир. През уикенда Роналдо записа хеттрик за победата на тима над силния тим на Виляреал с 4:2. Реал е най-добрият домакин в Примера, като тимът има само победи във всички турнири през този сезон, като няма загубени точки на Бернабеу чак от април 2010-та година. Звездата Кака се завърна в игра и даже срещу „жълтата подводница“ успя да се разпише. Срещу Атлетико тимът домакинства вече веднъж през кампанията и спечели без проблеми с 2:0.

АТЛЕТИКО МАДРИД: „Дюшекчиите“ са точно на обратния полюс. След спечелването на Суперкупата на Европа и добрият старт в Испания, последва голям спад в играта на тима. Форлан и компания заемат 6-та позиция в шампионата, като в последния кръг беше допусната срамна загуба с 1:4 при визитата на новака Еркулес. Звездата на тима Форлан се завърна след контузия в този двубой, влизайки като резерва, но не успя да помогне по никакъв начин на тима. Преди дни отборът беше напуснат от една от звездите си – Шимао. За да достигне до 1/4 финалите за Купата, Атлетико се справи с нискоразрядния тим на Лас Палмас и 5-тия в Примера Еспаньол.

ПРОГНОЗА: Реал е абсолютен фаворит в това столично дерби, а и всички факти ни карат да очакваме именно лесна победа на „белия балет“. Последната победа на Атлетико в това дерби е дошла през далечната вече 1999-та година. Смятам, че тоталната доминация на Реал ще продължи и сега и с оглед фактора домакинство, 31-кратните шампиони на Испания ще постигнат лесна победа, с която предварително ще си гарантират класирането на 1/2 финалите още преди реванша. Прогнозата ми е за победа с поне 2 гола разлика за Реал.

# Реал Мадрид на -1,5 хендикап на коефицент 1,72

Типстър: Кристиян Йорданов (krisoBG)