EuroMillions lottery или Евромилиони

2
Добави коментар
DioDeo
DioDeo

EuroMillions lottery или Евромилиони
Общо европейското или познато още под името Пан европейски ЕвроМилиони е може би най-вълнуващата лотария в света. Създадено през 2004 г. това лото е израз на желанието на европейците да живеят в една обединена Европа, а и също така в отговор на нарастващата популярност на американските мега лотарии PowerBall, MegaMillions и Eurojackpot. Инициативата за създаването му е на три от най-известните национални лотарии, а именно Английската лотария, Френското лото и Испанското национално лото.  Лотарията стартира на 13ти Февруари в Париж и от тогава по традиция всеки тираж се тегли там. Тази лото игра се играе първоначално в следните държави: Англия, Франция и Испания, а на 08 Октомври 2004 г. поради огромния интерес се присъединяват и лотариите на Австрия, Белгия, Ирландия, Люксембург, Португалия и Швейцария. До скоро тиражите бяха веднъж седмично – в петък, но от началото на 2011 г. правилата бяха променени и те са 2 пъти седмично – Вторник и Петък от 20:45 Парижко време. Освен добавянето на 2ри тираж в седмицата бяха променени и нивата на печалба и сега дори и 2 познати числа носят утешителна награда. В публичното пространство беше изнесена информация, че и в българия ще се играе, но засега си оставаме само с мечтите…
Първоначално стартира с джакпот от 15 милиона евро и това остава като най-основната причина тази лотария да е така интересна – всеки тираж започва с джакпот минимум 15 000 000 евро. Освен това периодично през годината, но поне 4 пъти това лото организира мега тиражи с начален джакпот от забележете колосалната сума от сто милиона евро – 100 000 000 евро!!!!!!!! През 2011 г. Евромилион лото отчете и своя рекорд като натрупа джакпот в размер на 185 милиона евро / 161 милиона паунда/!!! Спечелени от Колин и Крис Уеър в Англия. Да им е честито!
Стотици милиони жители на планетата ни искат да си изпробват късмета, когато джакпота е толкова огромен, но ако се използва само традиционния метод за продажба на билети това няма как да стане.
Няколко причини, които правят това тото така атрактивно:

Минимален джакпот 15 милиона евро
Огромен диапазон от печеливши комбинации
4 пъти в годината супер джакпот от 100 милиона евро