Голи девойки озвучават Шекспир

22
Добави коментар
krisi_d
krisi_d

понеделник, 22 авг 2011 г. 14:26 ч.

Не само Шекспир е в репертоара на голите четци. Момичетата четат различни класици и не се притесняват малко по малко да останат напълно голи на сцената. Всяка от тях чете различен автор и твърди, че такъв вид четене е като разказване на поучителни истории за живота.

Голите четци от Naked Girls Reading озвучават произведенията на Шекспир, Оскар Уайлд и Ибсен под възторжените погледи на образованата нюйоркска публика, предаде агенция Франс прес.

Голите изпълнителки са изключително добри в интерпретацията си на класическите текстове, отбелязват познавачите. Петте изпълнителки на бурлески се качват на сцената, увити в хавлии и на високи токове като чакат реда си да прочетат своя автор. Шоуто започва с представянето им, при което те за кратко разгръщат халатите.

Някои от тях споделят, че изпълнението е като нормално разказване на история, например „Колко е важно да бъдеш почтен“ на Оскар Уайлд. Други не са се чувствали толкова удобно в началото, но споделят, че „вече да съм гола не е проблем“.

Първата си изява голите четци направиха на 16 май 2010 година в Лос Анджелис. Тогава те се представиха на сцената на The Sherry Theatre в Северен Холивуд. Петте участнички в тази изява не разкриха истинските си имена и се представиха с артистични псевдоними като Джоси Бъни, Панама Ред, Ред Снапър, Поли Бийбоди и Скарлет Летър.

Началото на голото четене бе поставено през 2009 г. в Лос Анджелис, отбелязва Франс прес. Организатор е тайнствена дама с псевдоним Мишел Ламур, която оттогава всяка година организира анонимен конкурс под надслов „Искаш ли станеш момиче гол четец?“ Досега нейните възпитанички са чели пред публика книги от различни жанрове – научна фантастика, хумор, хорор, поезия и т. н. Всяка година има и своеобразен конкурс за „Мис гол четец“. Пред 2010 година той бе спечелен от Пати Тамплетън, която получи 500 долара в брой, уточнява Франс прес.