Как се печелят нови клиенти чрез “Благодаря!”

44
Добави коментар
TodorChristov
TodorChristov

Как се печелят нови клиенти чрез “Благодаря!”

от Тодор Христов, категория: Професионални умения

По повод Деня на благодарността, във Fast Company са публикували един чудесен пример за това как могат да се спечелят нови клиенти само като им се каже “Благодаря!“.

Техниката е проста – вместо да се използва традиционния е-мейл, за да благодарим на клиенти, можем да пишем писма на ръка. Писмата, написани на ръка демонстрират по-голямо внимание към адресата, по-голяма грижа, те са израз на лично, специално отношение.

Ето едно кратко писмо, написано на ръка, което Марк Халпърт е изпратил до свои клиенти по повод Деня на благодарността миналата година (вместо поздравителна картичка за Коледните празници):

Уважаеми ……..Няма по-удачен момент да кажем “Благодаря” на лоялните ни клиенти от празника на Деня на благодарността.Оценяваме високо факта, че работим с Вас и използваме възможността да Ви пожелаем много здраве и щастие през новата година.С уважение,Марк У. Халпърт

Подобно кратко писмо, написано на ръка до всеки клиент поотделно, Марк Халпърт изпратил до 110 души. В резултат на това, той спечелил трима нови клиента. Това станало възможно, след като клиентите, на които Марк Халпърт изпратил ръчно написани поздравителни писма се трогнали от жеста му и го препоръчали на свои познати.

За тази година Марк Халпърт планира да изпрати 200 лично написани и адресирани поздравителни писма.

Статията във Fast Company има следния коментар:

Ръчно надписани поздравителни картички се получават толкова рядко, че винаги правят впечатление и, което е ключов момент, реакцията винаги е положителна.

Дойдоха ли ви идеи за поздравителни картички за предстоящите празници?