Как да почистите компютъра си

1
Добави коментар
anubiss
anubiss

– Използвайте подходящи препарати за почистване. За почистване на компютрите използвайте само специални препарати, предназначени за компютърна техника. Никога не ги прилагайте директно върху компютъра. Първо поставете от почистващото средство върху кърпа и почистете с нея.

– Почистете кутията. Замърсените вентилатори могат да доведат до прегряване, което бавно ще убие вашия компютър. Почистете всички отвори на кутията от насъбрал се прах или други запушвания с парцал без мъх или със сгъстен въздух. Обърнете специално внимание на дупката при вентилатора на захранването. Ако използвате сгъстен въздух, внимавайте да не издухате праха обратно в кутията.

– Почистете дънната платка. Отворете кутията. Опитайте да почистите праха с малка прахосмукачка или със сгъстен въздух. Проверете дали сте махнали праха от кутията, а не просто сте го преместили. Избършете повърхността с парцал без мъх.

– Почистете мишката. Ако мишката Ви не е оптична завъртете кръглото капаче от долната страна на мишката, махнете го и извадете топчето. Вземете тампонче за почистване на уши и почистете насъбралата се мърсотия от всяко от колелцата в отвора. Избършете топчето на мишката с парцал и го върнете обратно.

– Почистете клавиатурата. Обърнете клавиатурата надолу и леко я разтърсете. Повечето малки боклучета ще паднат. Със сгъстен въздух можете да издухате навън насъбралата се мърсотия между клавишите. Избършете повърхността с кърпичка, напоена с препарат за почистване на компютър.

– Почистете монитора. Почистете праха от екрана с малък тампон за сваляне на грим. Не използвайте никакви препарати – дори и да се рекламират като специални средства за почистване на монитора, има опасност да увредят повърхността му. Ако петната са упорити използвайте обикновена вода, като не забравяте да правите това единствено при изключен монитор – уверете се, че е изсъхнал напълно преди да го включите отново.