Еди Мърфи ще раздава следващите „Оскари“

1
Добави коментар
Dafne
Dafne

Актьорът Еди Мърфи ще бъде водещ на следващата церемония по връчването на наградите „Оскар“.

Изборът на американския актьор бе обявен вчера вечерта на официална пресконференция на организаторите на мероприятието, съобщава Lenta.ru.

Изборът им е паднал върху Еди Мърфи, тъй като „той е изключителен изпълнител и неговото остроумие и харизмата му са най-подходящи за церемонията“. Опра Уинфри беше също сред имената, за които се говореше, че може да бъде поканена за водеща на церемонията.

Самият Еди Мърфи заяви, че е трогнат от избора и поласкан, че ще застане редом на предишни водещи на най-голямото събития в света на киното.

Сред водещите на церемонията до този момент могат да се откроят имената на Джони Кардън, Боб Хоуп, Били Кристъл, Стив Мартин и Упи Голдбърг.

50-годишният вече Еди Мърфи има номинация за „Оскар“ за ролята си във филма „Dreamgirls“. За същата роля печели обаче наградата „Златен глобус“. Също така Мърфи е носител на „Грами“ за най-добър комедиен албум.

Предстоящата церемония по връчване на наградите на Американската филмова академия ще бъде 84-та поред и ще се състои на 26 февруари 2012 година в Лос Анджелис.

Миналата година водещите бяха двама – актьорите Ан Хатауей и Джеймс Франко.