Как да се сдобиете с хубава кожа и коса?

53
Добави коментар
naskoki
naskoki

Ако си мислите, че става въпрос за реклама на някакви скъпо струващи козметични продукти трябва да знаете, че много се лъжете…

Става дума за едно от най- естествените и неща в нашия живот, а именно- секс.

Искате денят ви да започне с усещането за добро здраве и положителен заряд? Тогава не бързайте да ставате от леглото, а се подкрепете с една порция сутрешен секс, съветват американски специалисти.

Хората, които започват деня си с интимни ласки, не само се зареждат позитивно и си подсигуряват добро настроение и тонус за целия ден, но и несъзнателно подсилват имунната си система. Сутрешният секс освен това е изключително  полезен за добрия вид на косата, кожата и ноктите, обяснява д-р Деби Хербеник, изследовател и консултант по сексуални въпроси.

Д-р Хербеник и колегите й са установили, че хората, започващи деня си по този начин, са значително по- здрави, жизнерадости, работоспособни и щастливи от тези, които залагат на чаша чай и препечена филийка.

„Сутрешният секс е свързан с отделянето на хормона окситоцин, който кара хората да се чувстват обичани и свързани помежду си през целия ден. Той освен това подсилва имунната система чрез повишаването на нивата на IgA – антитяло, предпазващо от инфекции. Сутрешните интимни ласки са важни и за външния вид на човека, защото при секс се отделя и естроген, който влияе благоприятно върху състоянието на косата и кожата“, казва д-р Деби Хербеник.

Предишно изследване пък  показва, че правенето на секс три пъти седмично намалява с цели 50% риска от инфаркт или инсулт.

Така, че… няма какво да чакате, а просто действайте!